Municipiul Braşov va susţine şi producţia celui de-al cincilea episod al producţiei "Wild Carpathia“

Municipiul Braşov va susţine şi producţia celui de-al cincilea episod al producţiei "Wild Carpathia“

Municipiul Braşov va susţine şi producţia celui de-al cincilea episod al producţiei "Wild Carpathia“, realizată de jurnalistul britanic Charlie Ottley, care prezintă România şi care a avut deja audienţă în 110 ţări din lume.
Charlie Ottley a avut o discuţie cu primarul George Scripcaru, în care a prezentat proiectul celui de-al cincilea episod al seriei. Acesta este centrat pe povestea de iarnă a României, iar Braşovul va ocupa un loc important, atât ca locaţie în sine, cât şi prin Poiana Braşov, cea mai importantă staţiune de schi din România. Realizatorul a filmat deja o serie de imagini printre care bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, târgul de Crăciun, locuri pitoreşti din oraş, şi va continua cu alte locuri de interes, la propunerea primăriei. Din film nu vor lipsi şi localităţi din judeţ, inclusiv din Zona Metropolitană Braşov. "Vrem să arătăm România şi Braşovul ca destinaţie turistică de iarnă. Dacă până acum am acoperit primăvara, vara şi toamna, ultimul episod al seriei va fi centrat pe iarnă“, a spus Charlie Ottley. În plus, municipiul Braşov va primi tot materialul filmat în Braşov şi Poiana Braşov, precum şi drepturi de difuzare pentru toate episoadele seriei, şi va fi promovat ca şi sponsor în toate difuzările şi la toate evenimentele legate de lansarea sau difuzarea acestui episod.
Realizatorii sunt la jumătatea filmărilor şi au nevoie de finanţare pentru continuarea proiectului pe care deocamdată îl suportă din banii proprii. Ca şi până acum, mizează pe sponsorizări, însă deocamdată au doar promisiuni de finanţare, la un buget estimat de aproximativ 120.000 de euro. Participarea financiară a Braşovului ar oferi garanţia continuării proiectului, în condiţiile în care filmările nu pot rata perioada de iarnă şi depind foarte mult de ninsoare.
"Am avut astăzi o primă discuţie, şi cu siguranţă vom participa la bugetul acestui proiect, aşa cum am făcut-o şi la Wild Carpathia 4. Este un film care a adus foarte multă notorietate României şi Braşovului până acum şi a fost vizionat în toată lumea. Aşteptăm un demers oficial pentru această finanţare, iar cota noastră de participare va depinde direct de cât va apărea Braşovul în acest film care va avea 46 de minute“, a explicat primarul George Scripcaru.
Totodată primarul l-a invitat pe Charlie Ottley să prezinte împreună lucrurile frumoase care ar trebui cunoscute despre Braşov şi România, la Reuniunea directorilor responsabili pentru tematica biodiversităţii, reuniune care va avea loc în luna aprilie, la Braşov, în cadrul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.
Cunoscutul producător de televiziune din Marea Britanie a ajuns, de fapt, unul dintre cei mai importanţi ambasadori neoficiali ai ţării noastre, alături de Prinţul Charles al Marii Britanii, care a făcut şi el parte din seria documentarelor "Wild Carpathia“. Documentarele lui Charlie Ottley despre pădurile virgine din Carpaţi, dar şi despre oameni, locuri şi obiceiuri, au fost difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi. Printre cele mai importante canale de televiziune care au rulat seria se numără Travel Channel şi CNBC.
D.R.