18 agenţi economici au depus la sediul Poliţiei Locale Braşov documentele necesare pentru derularea vânzărilor de soldare

 18 agenţi economici  au depus la sediul Poliţiei Locale Braşov documentele necesare pentru derularea vânzărilor de soldare

De la începutul anului şi până acum, 18 agenţi economici au depus la sediul Poliţiei Locale Braşov documentele necesare pentru derularea vânzărilor de soldare.
Potrivit O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor pe piaţă "vânzarea de soldare este orice vânzare însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea soldare/soldări/solduri şi care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul". Tot legea stabileste intervalul 15 ianuarie - 15 aprilie pentru derularea acestei campanii de reduceri, iar comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot vinde aceste produse nealimentare (confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte, articole sportive, etc.)
Poliţiştii locali au făcut deja verificări prin sondaj la firmele care au anunţat soldări, pentru a urmări dacă sunt respectate prevederile legale cu privire la acest aspect. În urma controalelor de până acum nu s-a constatat nicio problemă, însă verificările vor continua până la încheierea campaniei de soldare.
D.R.