Concert de jazz, la Braşov!

Concert de jazz, la Braşov!

Vineri, 15 februarie, de la ora 19:00, sunteţi aşteptaţi la un nou concert de jazz la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania. De această dată, invitaţii sunt basistul Michael Acker, originar din Braşov, şi pianistul Albert Tajti.
Patience reprezintă suma compoziţiilor personale ale celor doi muzicieni şi a celor mai alese standarde de jazz pe care şi-au lăsat amprenta, ilustrând totodată pasiunea acestora pentru inovaţie şi improvizaţie.

Patience este o colecţie de lucrări originale, standarde de jazz şi song-uri internaţionale în descrierea lui Albert Tajti şi a lui Michael Acker.
Albert Tajti şi Michael Acker lucrează împreună din anul 2011 şi colaborează de atunci în numeroase proiecte cu cei mai cunoscuţi artişti de pe scena muzicii de jazz din România şi nu numai. Duo-ul lor se caracterizează printr-o compatibilitate artistică remarcabilă, născută din prietenie, respect şi sute de ore petrecute împreună compunând, concepând aranjamente pentru diverse formule instrumentale şi împărţind scena şi viaţa artistică în nenumărate evenimente. Patience reprezintă suma compoziţiilor personale ale celor doi muzicieni şi a celor mai alese standarde pe care şi-au lăsat amprenta, surprinzând totodată pasiunea acestora pentru inovaţie şi improvizaţie.
Născut în 1989 la Braşov, Michael Acker a avut ocazia să crească într-un mediu muzical, ca membru al ansamblului vocal-instrumental Canzonetta, înfiinţat şi condus de mama sa, Ingeborg Acker. Cunoştinţele de bază însuşite în acest ansamblu i-au permis să-şi continue studiile muzicale cu profesorii Dan Pavelescu şi Gheorghe Petrovan, urmând apoi cursurile secţiei de Jazz a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti sub îndrumarea lui Mircea Tiberian.
De-a lungul carierei sale, a colaborat cu muzicieni consacraţi din ţară si din afara ei precum Mircea Tiberian, Nicolas Simon, Owen Hart Jr. (SUA), John Betsch (SUA), Tony Miceli (USA), Istvan Gyarfas (Ungaria), Mathias Jardim (Brazilia), Ellie Wright (Austria) sau Eamon Dilworth (Australia), a participat la majoritatea festivalurilor importante din ţară şi este considerat unul dintre basiştii de referinţă din România.
Albert Tajti este unul dintre cei mai reprezentativi pianişti de jazz din Romania. Este originar din Patra Neamţ, a absolvit secţia de Compoziţie Muzicală din cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj şi din anul 2011 locuieşte în Bucureşti, unde a colaborat cu unii dintre cei mai cunoscuţi muzicieni de jazz din Romania.
D.R.