E cert! Corpul B al Spitalului Judeţean va fi reabilitat de Compania Naţională de Investiţii. Și alţi bani vin de la Guvern.

E cert! Corpul B al Spitalului Judeţean va fi reabilitat de Compania Naţională de Investiţii. Și alţi bani vin de la Guvern.

Compania Naţională de Investiţii a semnat, cu Consiliul Judeţean preluarea restului de investiţie de reabilitare la Spitalul Judeţean în valoare de 13 milioane lei. Anunţul a fost făcut de senatorul Florin Orţan, într-o conferinţă de presă.
"Știţi bine că am militat mult pentru reabilitarea Spitalului Judeţean înainte de construcţia Spitalului Regional pentru că pe mine mă interesează foarte mult unde ne vom trata în următorii 5-6-7 ani până când vom avea noul spital pe care ni-l dorim cu toţii. Mă interesează foarte mult ca acest spital, aşa mic şi funcţional sau funcţionabil, să îl curăţăm şi să îi dăm o altă o altă faţă până când ne vom muta în casă nouă", declară parlamentarul PSD.
Cel mai probabil, termenul avansat initial, de încheiere a lucrărilor, în primăvara acestui an, nu va fi respectat. Pentru ca obiectivul să poată fi preluat, a fost o întârziere obiectivă, de circa patru luni, pentru că la Braşov erau nişte documente care aveau nevoie de clarificări, în privinţa unor fâşii de teren revendicate, de exemplu.
Senatorul PSD anunţă şi alte fonduri care vor ajunge în bugetul Consiliului Judeţean. Achiziţiile de aparatură de la Spitalul Judeţean, din ultimul an, au fost decontate la cererea Ministerului Sănătăţii din fonduri europene, aşa că vor fi rambursaţi. Este vorba de circa 500 de mii de euro, adică 2 milioane lei.
"Cineva ar putea spune că sunt bani puţini, dar din mai multe locuri, banii puţini se transformă în banii mulţi. E mult, e puţin? 13 milioane de la CNI, plus 2 milioane decontarea aparaturii, plus 23 de milioane pentru aeroport, care vin în bugetul administraţiei publice locale liberale din partea Guvernului PSD. Îndemnul meu este să nu mai votaţi politicieni care nu ştiu să colaboreze. Iar banii care se vor întoarce la CJ, sper că vor ajunge tot în sănătate", explică medicul.

B.K.