Marius Dunca, atac la Klaus Iohannis după ce CCR i-a respins acestuia sesizarea pe tema bugetului pe 2019

Marius Dunca, atac la Klaus Iohannis după ce CCR i-a respins acestuia sesizarea pe tema bugetului pe 2019

După decizia CCR de astăzi este clar pentru toată lumea că Preşedintele Klaus Iohannis este iresponsabil şi dispus să facă orice pentru a câştiga un nou mandat de preşedinte, inclusiv să sacrifice interesele comunităţilor locale şi, mai ales, funcţionarea normală a ţării, declară liderul PSD Braşov, senatorul Marius Dunca.

Social-democratul consideră că sesizarea făcută de Iohannis la CCR pe marginea bugetului a prelungit cu două săptămâni perioada în care ţara a funcţionat fără resursele suplimentare ce au fost alocate prin Legea Bugetului pentru 2019.
"Este un act de trădare comis împotriva tuturor românilor. Pentru că banii din buget sunt destinaţi dezvoltării, investiţiilor, sistemului de pensii şi de salarii şi funcţionării sistemului public. Mă întreb cum se va uita Klaus Iohannis în ochii profesorilor, foştilor săi colegi, când le va spune că Educaţia a fost privată de o alocare bugetară de 30.969,26 milioane de lei, cu 47% mai mult decât în 2018? Ce le va spune Iohannis medicilor şi pacienţilor, când a blocat o alocare de 4,84% din PIB pentru Sănătate, cea mai mare alocare din istorie pentru acest domeniu esenţial?!
Ce explicaţii ne-ar putea da nouă, braşovenilor, pentru că blocând legea bugetului, a blocat şi alocarea de 23 de milioane de lei pentru aeroportul din Braşov?!, , în contextul în care vorbim de singura alocare guvernamentală de la demararea acestui proiect", se întreabă Dunca.
"Iohannis nu merită să conducă România! Pentru tot ce a făcut, pentru că a blocat România, Iohannis trebuie să le ceară scuze românilor", subliniază preşedintele PSD într-un comunicat de presă.

B.K.