USR Râşnov a inaugurat primul său sediu şi primele două cabinete parlamentare din oraş

USR Râşnov a inaugurat primul său sediu şi primele două cabinete parlamentare din oraş

Membrii USR Râşnov au organizat un eveniment de inaugurare a noului sediu al filialei, precum şi a cabinetelor proaspăt înfiinţate ale celor doi parlamentari USR Braşov.
La evenimentul de inaugurare au fost prezenţi membrii filialei locale USR Râşnov, cei doi parlamentari USR Braşov, deputatul Tudor Benga şi senatorul Allen Coliban, candidata din partea USR Braşov pe lista Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare, Naomi Reniuţ-Ursoiu, precum şi membriii echipei PLUS Râşnov.

Sediul va servi pentru organizarea de întâlniri deschise cu cetăţenii, întâlniri ce vor fi anunţate în presă şi pe pagina de FB a filialei: În plus, sediul va fi deschis pentru public în fiecare miercuri, între orele 17:00-18:00, când reprezentanţii filialei vor fi la dispoziţia celor care doresc să îi cunoască, să le pună întrebări, să le supună atenţiei probleme din comunitate sau să devină membri USR. De asemenea, cetăţenii au la dispoziţie următoarele date de contact: telefon 0755 922 647, email rasnov@brasov.usr.com.Allen Coliban, senator USR Braşov:
,,Mă bucur să deschid al treilea cabinet parlamentar din judeţ la Râşnov. Alături de colegii din USR, ne-am propus să aducem politica aproape de cetăţeni şi de doi ani asta facem, expunând neregulile guvernanţilor şi fiind permanent în contact direct cu oamenii.USR Râşnov este o filiala activă, având acţiuni vizibile în plan local, al căror scop este schimbarea în bine a oraşului. Este important să înţelegem cu toţii că schimbarea vine de la fiecare dintre noi, prin ceea ce facem în comunitate, iar pentru asta este nevoie de implicare din partea fiecăruia. Veniţi alături de noi!"

Tudor Benga, deputat USR Braşov:
,,În ultimii doi ani, USR s-a dovedit o prezenţă solidă în lupta împotriva asaltului pesedist asupra democraţiei şi statului de drept şi este important să consolidăm şi prezenţa instituţională, astfel încât toţi cetăţenii să ştie unde ne pot găsi. Vrem să construim o relaţie cât mai directă şi interactivă cu cetăţenii din Râşnov, de aceea vom avea aici o prezenţă constantă şi vom organiza cât mai multe întâlniri deschise.

Comunitatea din Râşnov are o puternică tradiţie de implicare civică, iar noi sperăm să construim si o tradiţie de implicare politică, pentru că politica se face din om în om, prin organizaţii curate, transparente, care să împingă România înainte."

Naomi Reniuţ-Ursoiu, candidata USR Braşov pe lista Alianţei 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare:
“Alegerile europarlamentare sunt, pentru noi, o nouă ocazie de a ne conecta cu cetăţenii, dar şi de a trezi în ei conştiinţa europeană. România se află într-o criză politică, creată de guvern şi majoritatea parlamentară, însă pe 26 mai putem arăta că noi, românii, suntem ataşaţi de valorile europene şi că vrem să punem România pe direcţia cea bună. Iar pentru asta, e nevoie ca fiecare dintre noi să ajute la strângerea semnăturilor şi să vorbească cu cei din jur, pentru a-i convinge să meargă la vot."

Horia Motrescu, preşedinte USR Râşnov:
“Momentan, suntem 21 de membri dornici să aducem o schimbare în oraşul nostru. Credem că schimbarea începe cu fiecare dintre noi şi de aceea am încurajat implicarea tuturor cetăţenilor în acţiuni civice. Nu este suficientă lamentarea în mediul online şi speranţa că lucrurile vor fi rezolvate de alţii în locul nostru, al celor care observăm şi acceptăm tacit fapte reprobabile.

USR promovează transparenţa decizională şi implicarea cetăţenilor în administrarea oraşului. De aceea, încurajăm cetăţenii să între în dialog direct cu administraţia şi să îşi facă auzită vocea, dar mai ales îi invităm să ni se alăture. Împreună vom avea o voce mai puternică şi vom obţine schimbările pe care ni le dorim în plan local, aducându-ne astfel contribuţia la dezvoltarea oraşului."

Reprezentanţii filialei USR Râşnov au propus deja autorităţilor şi primarului Liviu Butnariu un set de măsuri pe termen scurt, care au drept scop modernizarea şi curăţarea oraşului, îmbunătăţirea condiţiilor de trafic şi protejarea pietonilor, creşterea siguranţei cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, creşterea gradului de transparenţă a administraţiei locale şi de consultare a cetăţenilor în procesul de administrare a oraşului. Rămâne de văzut în ce măsură aceste propuneri vor fi aduse în discuţie în Consiliul Local şi apoi implementate.
D.R.