Copilul de la Grădiniţa 23, pedepsit în spaţiul închis, confirmă ancheta Inspectoratului Școlar Judeţean

Copilul de la Grădiniţa 23, pedepsit în spaţiul închis, confirmă ancheta Inspectoratului Școlar Judeţean

Inspectoratul Scolar Judetean Brasov vine cu precizari referitoare la incidentul petrecut in 16 ianuarie 2019, la Gradinita cu Program Prelungit “Dintisori de lapte" nr. 23 Brasov. In ultima saptamana o comisie de ancheta numita de Inspectorul Scolar General a analizat informatiile aparute la stiri. Mama unui copil reclama faptul ca fiul ei a fost batut si închis intr-o debara, ca pedeapsă.


Comisia de ancheta a constatat ca faptele semnalate se confirma in parte, se arată intrînt comunicat al ISJ. Mai precis, copilul ar fi fost pedepsit intr-un spatiu inchis, pentru cateva secunde. Spatiul inchis era unul in care copiii depozitau jucariile si de unde le luau, cand aveau nevoie de ele.
Educatoarea si-a prezentat, in 7 martie a.c. demisia din postul ocupat incepand cu data de 05 decembrie 2018.

Și directorul unitatii scolare a solicitat eliberarea, azi, din functia de conducere, cerere aprobata in Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Brasov.

"In aceste conditii, Comisia de ancheta a prezentat raportul final si a propus urmatoarele masuri:


1. Numirea in functia de conducere a unitatii scolare a unui cadru didactic din alta unitate de invatamant pentru a asigura obiectivitatea in abordarea relatiilor scoala-familie si a unui climat organizational propice unei institutii de educatie.

2. Monitorizarea activitatii didactice din unitatea de invatamant astfel incat aceasta sa se desfasoare in conditii optime, instaurandu-se un climat educational adecvat.

3. Consilierea intregului personal din unitate, astfel incat situatiile punctuale aparute ca urmare a comportamentelor indezirabile ale copiilor sa poate fi gestionate respectand particularitatile de varsta si individuale ale acestora, asigurandu-se dezvoltarea cognitiva si emotionala adecvata in atingerea obiectivelor educatiei timpurii.

4. Mentinerea unei bune legaturi cu parintii copiilor, oferirea posbilitatii de consiliere psiho pedagogica a acestora astfel incat comunicarea parinte-copil-cadru didactic sa constituie dovada unui respect reciproc.

Ne exprimam convingerea ca incidentul petrecut nu reprezinta imaginea reala a invatamantului brasovean prescolar, constituind un caz izolat, regretabil", este declaratia pe care o face Inspectorul Scolar General, prof. Ariana Oana Bucur.

C.P.