Ecaterina Andronescu: Mă gândeam ca nu toate şcolile să înceapă la ora 8:00, ca să nu supraaglomerăm oraşele

Ecaterina Andronescu: Mă gândeam ca nu toate şcolile să înceapă la ora 8:00, ca să nu supraaglomerăm oraşele

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune că ar trebui găsită o formulă ca unele scoli să înceapă orele puţin mai târziu astfel încât să nu supraaglomerăm oraşele la primele ore ale dimineţii. Declaraţia a fost făcută miercuri, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, după ce primarul general Gabriela Firea a vorbit despre organizarea unei reţele de microbuze şcolare în vederea decongestionării traficului din Capitală şi a cerut sprijinul Ministerului Educaţiei în implementarea proiectului, scrie Agerpres.

Ecaterina Andronescu a declarat că “sunt de acord cu propunerea doamnei primar şi chiar mă gândeam - şi poate că acest lucru este valabil în mai multe oraşe - dacă am putea să gândim o formulă: nu toate şcolile să înceapă la ora 8:00. Să încercăm să decalăm programul în aşa fel încât să nu supraaglomerăm oraşele. Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschişi spre propunerile dumneavoastră. (…) Problema cu microbuzele, propusă de doamna primar Gabriela Firea, funcţionează în Cluj şi funcţionează cu rezultate foarte bune. Poate fi o soluţie, un model pe care să îl avem în mai mute din oraşele noastre aglomerate“.

Ministrul a vorbit şi despre organizarea unor laboratoare mobile în şcoli. “Nu mai avem laboratoare în şcoli. Sincer vă spun că mă gândesc la o formulă de a construi laboratoare mobile şi de a deplasa aceste laboratoare de la o şcoală la alta. Când am introdus clasa pregătitoare în şcolile noastre, în cele mai multe clasa pregătitoare a intrat în laboratoarele de fizică, biologie şi chimie. Şi suntem acum în situaţia să avem un deficit de cadre didactice chiar la aceste discipline, ceea ce, fără îndoială, nu este de acceptat“, a anunţat Andronescu. Sursa: www.edupedu.ro

A.C.