ENGIE Romania se implică în învăţământul profesional dual la Braşov

ENGIE Romania se implică în învăţământul profesional dual la Braşov

Primarul George Scripcaru s-a întâlnit cu reprezentanţii ENGIE Romania, ai Asociaţiei Hands Across Romania şi cei ai Colegiului Tehnic Mircea Cristea pentru a discuta despre înfiinţarea unor clase profesionale în sistem dual, la această unitate de învăţământ, cu sprijinul financiar al companiei de energie.
,,Astăzi am avut o discuţie cu cei de la ENGIE Romania pentru a stabili etapele şi obligaţiile fiecăreia dintre părţi pentru înfiinţarea şi dezvoltarea sistemului de învăţământ profesional dual la Colegiul Mircea Cristea, începând cu anul şcolar 2019-2020. Într-o primă etapă, cei de la ENGIE Romania vor susţine înfiinţarea unei clase cu 28 de elevi pentru calificarea instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze. Ca şi la celelalte proiecte de învăţământ dual, noi vom face lucrările de reparaţii ale sălilor de clasă şi atelierelor, iar ENGIE Romania va face dotările cu bancurile de lucru, utilajele şi echipamentele necesare. Noi am prevăzut în proiectul de buget, atât la capitolul investiţii, cât şi la cel de reparaţii, peste 500.000 de lei pentru acest colegiu. Celor de la ENGIE Romania le-am spus că au toată susţinerea mea pentru implicarea lor în dezvoltarea acestui sistem de învăţământ profesional, mai ales că înfiinţarea şcolilor profesionale în sistem dual este un proiect necesar pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, pentru că o resursă umană bine pregătită profesional creşte atractivitatea unei zone din punctul de vedere al investitorilor. În acelaşi timp, cum am spus-o de mai multe ori, este un proiect de suflet pentru mine, în care cred foarte mult. Anul acesta vom începe sigur cu înfiinţarea unei clase, dar noi ne-am arătat disponibilitatea de a îi sprijini pe cei de la ENGIE Romania pentru înfiinţarea mai multor clase, astfel încât să fie acoperit necesarul de forţă de muncă, bine pregătită profesional, la niveulul acestei companii", a declarat primarul George Scripcaru la finalul întâlnirii.

Reprezentanţii ENGIE Romania au făcut următoarele precizări: ,,Braşovul este al doilea oraş, după Bucureşti, în care ne implicăm activ în susţinerea învăţământului profesional dual, prin proiectul nostru educaţional ,,Energie pentru meseria mea". Anul 2018 reprezintă începutul implicării noastre în pregătirea viitorilor angajaţi ai companiei, prin înfiinţarea şi susţinerea financiară a două clase în sistem de învăţământ dual la Colegiul Tehnic Mihai Bravu Bucureşti. Începând cu anul şcolar 2019-2020 vom extinde programul şi în Braşov, prin înfiinţarea unei clase cu 28 de elevi la Colegiul Tehnic Mircea Cristea. În perioada următoare vom începe o campanie de informare a elevilor şi părinţilor din Braşov, dar şi din judeţele apropiate - Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Covasna - cu privire la oferta noastră. Oferim elevilor un pachet atractiv constând în: burse de studiu în valoare de 500 de lei lunar, în plus faţă de cei 200 de lei oferiţi de stat, precum şi bursă de merit în valoare de 200 de lei. La toate acestea, se adaugă condiţii excelente de practică, asigurarea unei mese calde/zi la locul de practică, asigurarea cazării sau a transportului pre-urban.
La finalul ciclului de învăţământ, elevii obţin calificarea pentru meseria de instalator şi au oportunitatea de a se angaja în cadrul unui Grup cu o expertiză în domeniu la nivel internaţional. Elevii interesaţi se pot înscrie în perioada 24-26 iunie. Pentru anul şcolar 2019-2020, susţinerea clasei de la Colegiul Tehnic Mircea Cristea implică o investiţie din partea ENGIE Romania Romania de 100.000 de euro".
D.R.