Judeţul Braşov se alătură protestului de vineri!

Judeţul Braşov se alătură protestului de vineri!

Consiliul Judeţean Braşov şi cele 35 de primării liberale din judeţ se alătură iniţiativei civice a antreprenorului şi avocatului Ștefan Mandachi de a protesta - pe 15 martie, de la orele 15:00, timp de 15 minute - faţă de situaţia jalnică a infrastructurii rutiere din România, în special a lipsei autostrăzilor. În acest sens, prezentăm comunicatul trimis spre publicare de preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea :
,,Judeţul Braşov, ca centru al ţării şi pol al turismului românesc, resimte acut lipsa unei infrastructuri corespunzătoare de transport, demne de secolul al XXI-lea, care să-l lege atât de sudul şi estul ţării, cât şi de vestul Europei. Nu cerem ceva extraordinar în schimbul taxelor şi impozitelor pe care le plătesc cetăţenii judeţului şi care fac din Braşov unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul de stat. Cerem ceva normal pentru o ţară europeană. Și mai presus de toate, cerem respect!
Braşovul a fost lăsat timp de 30 de ani fără autostrăzi, iar acest lucru a încetinit dezvoltarea judeţului. Tronsonul din autostrada A3 ("Transilvania") care trebuia să treacă pe ruta Braşov - Făgăraş - Sighişoara a fost scos din planuri, iar pentru autostrada Comarnic-Braşov s-a renunţat la parteneriatul cu Banca Mondiala şi s-a ales o soluţie nerealistă de parteneriat public-privat (neexistând niciun astfel de proiect pe autostrăzi implementat anterior în România, iar posibilitatea de a construi o autostradă prin acest tip de parteneriat fiind demontată de specialişti).
Suntem membri ai unui partid politic, dar înainte de asta suntem români, transilvăneni, braşoveni. Ne alăturăm acestui protest în primul rând în calitate de cetăţeni activi, implicaţi în viaţa comunităţilor din care facem parte, dar şi în calitate de reprezentanţi ai celor care ne-au mandatat, prin vot direct, să-i reprezentăm. Iar în aceste calităţi nu putem rămâne indiferenţi la derapajele, demagogia, promisiunile mincinoase ale actualei puteri, cheltuirea iresponsabilă a banului public, promovarea nonvalorilor, subfinanţarea administraţiilor locale şi ignorarea cu aroganţă a necesităţilor acestei ţări. Guvernanţii au creat o prăpastie între ei şi cetăţeni, construindu-şi o lume paralelă cu aceea trăită de imensa majoritate a românilor. Credem că este de datoria noastră, în primul rând, să-i scoatem din ficţiune şi să-i aducem la realitate!"
D.R.