A fost numit un director interimar la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov

A fost numit un director interimar la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov

Prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, de luni, 18 martie 2019, dr. Nicuşor-Florin Bîgiu va fi noul director interimar al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov. El va exercita prerogativele de conducere până la momentul desemnării unui câştigător în urma concursului organizat pentru ocuparea postului de manager la acest spital.
Preşedintele C.J. Braşov a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că dispoziţia de revocare din funcţia deţinută interimar a doctorului Alexandru-Ioan Grigoriu şi de numire a lui Nicuşor-Florin Bîgiu la conducerea Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie a avut raţiuni obiective, întemeiate atât pe necesitatea asigurării unui climat normal în instituţie, cât şi pe concluziile raportului cu privire la activitatea managerială din Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, realizat de către membrii Consiliului de Administraţie al spitalului, concluzii care îi sunt defavorabile fostului manager. Concret, medicului Alexandru-Ioan Grigoriu i se reproşează neducerea la îndeplinire a unor hotărâri adoptate de Consiliul Judeţean Braşov şi de Consiliul de Administraţie al spitalului, precum şi împiedicarea exercitării dreptului la apărare, în condiţiile în care fostul manager interimar este, simultan, şi reclamant şi reprezentant al pârâtului în două dosare aflate pe rolul Tribunalului Braşov.
"Concursul pentru ocuparea postului de manager trebuie să se realizeze cu respectarea tuturor regulilor, atât din partea celor examinaţi, cât şi din partea examinatorilor, într-un climat de echilibru, cu imparţialitate şi fără să fie perturbată activitatea în unitatea medicală. Credem că aceste aspecte vor fi puse în practică din momentul în care interimatul la conducerea spitalului va fi asigurat de o persoană care nu este implicată în niciun fel în procesele aflate pe rolul instanţei. Vreau să-i mulţumesc domnului doctor Alexandru-Ioan Grigoriu pentru activitatea pe care a avut-o până în prezent şi în acelaşi timp vreau să-i urez mult succes domnului doctor Nicuşor Bîgiu", a explicat preşedintele C.J. Braşov, Adrian-Ioan Veştea. În opinia sa, "domnul profesor Bîgiu va păstra echilibrul, va fi echidistant şi va desfăşura un act managerial fără patimă şi doar în interesul pacienţilor".
Absolvent al Facultăţii de Medicină a Universităţii "Transilvania", doctor în ştiinţe medicale şi cadru universitar în specialitatea obstetrică-ginecologie la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "dr. I.A. Sbârcea", Nicuşor-Florin Bîgiu a fost până joi, 14 martie, reprezentantul Facultăţii de Medicină în cadrul Consiliului de Administraţie al acestui spital, fiind astfel familiarizat cu specificul activităţii şi cu problemele din cadrul instituţiei medicale braşovene. "Îi mulţumesc domnului preşedinte pentru încrederea pe care mi-a acordat-o în această perioadă dificilă, de tranziţie. Îmi propun să creez condiţiile necesare, atât din punctul de vedere al personalului, cât şi din cel al dotărilor, pentru implementarea programului de tromboliză intravenoasă la Braşov, prin colaborarea dintre Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, astfel încât să le asigurăm pacienţilor accesul la o metodă de tratament actuală şi necesară în afecţiunile cerebrovasculare. De asemenea, doresc să îmbunătăţesc gradul de asistenţă psihiatrică pe care spitalul nostru îl asigură, iar la Secţia de Recuperare vreau să rezolv una dintre problemele existente de mai multă vreme: una dintre colege, şef de lucrări la Universitatea "Transilvania", are un proiect de cercetare pentru recuperarea mâinii paralizate, pe baza unei tehnici care foloseşte realitatea virtuală. Acest proiect, care îi poate ajuta pe mulţi pacienţi, este blocat de un an, pentru că nu s-a găsit un spaţiu care să-i fie alocat", a declarat noul manager interimar al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie.
În ceea ce priveşte concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie, acesta este suspendat la acest moment, din dispoziţia instanţei, dar hotărârea nu este definitivă. În funcţie de deciziile judecătorilor, care vor fi puse de îndată în aplicare, desemnarea prin concurs a managerului unităţii sanitare se va face conform legislaţiei în vigoare.
D.R.