Poliţia Rutieră Braşov reaminteşte interdicţia staţionării maşinilor de firmă, în anumite locuri

Poliţia Rutieră Braşov reaminteşte interdicţia staţionării maşinilor de firmă, în anumite locuri

Poliţia Locală Braşov le reaminteşte conducătorilor auto, dar şi administratorilor societăţilor de transport că este interzisă staţionarea maşinilor de firmă pe străzile dintre blocuri, la capetele de linie RAT Bv ori în parcările rezidenţiale. Vorbim despre autocarele, autobuzele ori camioanele care, nu de puţine ori, sunt parcate în cartiere de către şoferii de la firmele de transport, care vin acasă cu maşinile de serviciu.
În urma verificărilor şi monitorizărilor din teren, poliţiştii locali de la Birourile 5 şi 6 (Rutieră Centru şi Rutieră Cartiere) au constatat că astfel de vehicule sunt uneori garate de către şoferi pe unele străduţe înguste, blocând accesul ambulanţelor ori pompierilor în cazurile de urgenţă, sau maşinile de firme sunt abandonate pe trotuare, punând în pericol viaţa pietonilor care sunt nevoiţi să se deplaseze pe carosabil. Putem aminti de problemele generate de poluarea fonică şi de cea produsă de gazele de eşapament, dar şi de nemulţumirea braşovenilor care deţin abonamente pentru parcările pe care, nu de puţine ori, şi le găsesc ocupate de astfel de vehicule, ajungând în situaţia de a apela la poliţiştii locali care să ia măsurile legale care se impun pentru rezolvarea situaţiilor deloc plăcute.
Aşadar, Poliţia Locală Braşov le recomandă conducătorilor auto să nu uite să respecte şi dispoziţiile HCL 152/2006 privind reglementarea staţionării şi parcării pe domeniul public al municipiului Braşov a vehiculelor de transport marfă şi călători, care la articolul 2 precizează că "Se interzice staţionarea şi parcarea vehiculelor de transport marfă şi călători indiferent de tonaj, în parcările publice destinate autoturismelor precum şi în parcările de reşedinţă amenajate în jurul imobilelor de locuit.".
Sancţiunile specificate în cazul încălcării acestui normativ local sunt cuprinse între 500 şi 1.000 lei pentru persoane fizice şi între 1.000 - 2.000 lei pentru persoane juridice.
D.R.