Se caută soluţii pentru încheierea la timp a sezonului intern de hochei; în niciun caz nu poate fi vorba de amânarea finalelor până la toamnă!

Se caută soluţii pentru încheierea la timp a sezonului intern de hochei; în niciun caz nu poate fi vorba de amânarea finalelor până la toamnă!

Hocheiul românesc trece prin momente ezitante, aşa cum poate nu s-a mai întâmplat până acum. Drumul lung al Ciucului în Erste Liga, a bulversat campionatul intern, astfel încât conducerea federaţiei încearcă acum să ducă totul pe repede-nainte, până la adjudecarea medaliilor şi până ca gheaţa patinoarelor, vorba aceea, să nu se...topească. Deocamdată, abia au început seriile din semifinale, care s-ar putea prelungi şi ele, pentru că se joacă după sistemul ,,cel mai bun din cinci partide". Și asta, după ce sezonul regulat a fost uşor ciuntit, pentru că ultimul meci, dintre Galaţi şi Ciuc, nu s-a mai jucat (!). După semifinale, care s-ar putea încheia în jurul datei de 13 aprilie, ar trebui să se dispute finalele, cea mare, pentru titlu şi cea mică, pentru medaliile de bronz...Doar că, la orizont este Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa B, la care va lua startul şi echipa naţională de seniori a României. Ori, lotul naţional ar trebui să se reunească în jurul datei de 20 aprilie, cu o săptămână, cel puţin, înainte de debutul mondialelor din Estonia. Lucru imposibil, în actuala formulă de desfăşurare a Campionatului Naţional.
În disperare de cauză, conducerea federaţiei a decis să convoace marţi o şedinţă de urgenţă a Biroului Federal, la care vor fi prezenţi şi reprezentanţii celor patru echipe calificate în semifinalele Campionatului Naţional. Se speră astfel să se ia o decizie, legată de finalizarea sezonului intern. Având în vedere timpul foarte scurt până la reunirea lotului, cea mai agreată variantă ar fi ca finalele Campionatului Naţional să se dispute după sistemul ,,cel mai bun din trei partide". De asemenea, pregătirea lotului naţional ar putea fi scurtată la maximum sau chiar să se renunţe la etapa respectivă şi, după reunire, a doua zi, echipa naţională să plece direct la întrecerile din Estonia!
Ar mai exista o variantă, aceea de ,,îngheţare" a campionatului, până la toamnă, când s-ar putea juca finalele, însă, conducerea federaţiei nu vrea să o ia în considerare, după cum ne-a spus preşedintele Federaţiei Române de Hochei, Alexandru Hălăucă : ,,Nu ne gândim la această variantă, pentru că este vorba despre altă pregătire, iar la toamnă componenţa echipelor va fi alta, deci vor fi, practic, alte echipe decât acum"
D.R.