Care este diferenţa dintre carnea de miel şi carnea de berbecuţ

Care este diferenţa dintre carnea de miel şi carnea de berbecuţ

Miel versus berbecuţ. Eterna dilemă din preajma Paştelui. În apropierea Sărbătorilor Pascale, românii uită de carnea de porc sau de vită şi acestea sunt înlocuite de carnea de miel sau cea de berbecuţ. Totuşi, care este diferenţa dintre carnea de miel şi carnea de berbecuţ? Nu toată lumea face diferenţa între carnea de miel şi cea de berbecuţ. "Mielul este fratele mai mic al berbecuţului. De obicei, mielul are până în şase luni de viaţă, pe când berbecuţul este mai matur şi are vârsta cuprinsă între 6 şi 12 luni. După 12 luni, devine deja cârlan. Ca şi formă, mielul are trupul un pic mai disproporţionat, pe când berbecuţul are conformaţia apropiată de ce a unui adult", a explicat pentru shtiu.ro Marinel Corbu, un crescător de oi din localitatea buzoiană Limpeziş.

A.C.