Viorel Chiriac: Iniţiativele legislative privind Autostrada Ploieşi Bucureşti nu mai au obiect

Viorel Chiriac: Iniţiativele legislative privind Autostrada Ploieşi Bucureşti nu mai au obiect

Constructia Autostrazii Ploiesti-Brasov nu mai poate fi oprita, nici prin chichite legislative, nici prin initiative de lege inutile. Este declaratia pe care o face deputatul PSD Viorel Chiriac, membru al Comisiei pentru administratie publica si amenajarea teritoriului.

"Vad ca se incearca, demagogic, exploatarea politica a acestui subiect. Consortiul turco-chinez se afla in negociere a conditiilor in care va fi construita aceasta autostrada, in parteneriat public privat. Deci ar trebui sa fie clar pentru toata lumea ca procedurile se desfasoara in aceasta directie. In acest timp, în Parlament, alesii Opozitiei incearca sa-si faca imagine cu initiative legislative nelalocul lor, ca si cum ar fi preocupati cu adevarat de acest obiectiv", declara Viorel Chiriac

Parlamentarul social-democrat face referire la un proiect de lege care a primit raport de respingere in Comisia de justitie a Camerei Deputatilor, motiv de suparare in tabara sustinatorilor.

"Și la comisia din care fac parte, initiativa a primit tot raport de respingere. Motivul e simplu, initiativele nu mai au obiect, de vreme ce procedura de atribuire a contractului e deja hotarata. Acum se poate vedea, in timp ce unii fac ceva concret in aceasta privinta, au gasit un constructor dispus sa-si asume investitiile initiale, iar altii se joaca de-a legiuitorii", puncteaza deputatul PSD.