Eveniment de promovare a Braşovului şi Maramureşului, la Bruxelles

Eveniment de promovare a Braşovului şi Maramureşului, la Bruxelles

Braşovul şi Maramureşul au fost promovate sâmbătă, în inima Europei, la cea de-a 14-a ediţie a festivalului "Primăvara românească la Bruxelles". Evenimentul s-a bucurat, ca şi anul trecut, de sprijinul acordat de eurodeputatul Răzvan Popa.

"Bruxelles e un loc al intersecţiilor culturale, în care fiecare ţară membră vine şi se prezintă aşa cum este. Împreună alcătuim ceea ce este Uniunea Europeană la această oră. Dincolo de activitatea noastră din Parlamentul European, europenii trebuie să cunoască şi mai bine România. Mai întâi prin intermediul unui eveniment ca acesta, iar mai apoi, dacă i-am convins de cât de atractive sunt zonele prezentate, când vor veni la noi acasă", explică Răzvan Popa.

Pe scena festivalului au urcat artişti din judeţele Braşov ( Vama Buzăului, Bran, Brasov, Zarnesti, Rupea si Sacele) si Maramureş, alături de grupul folcloric Zamfira şi de artişti celebri din mai multe regiuni ale României: George Rotaru, Cătălin Maximiuc, Liliana Oncioiu, Mariana Stănescu-Verman, Doina Timu Anton, Gheorghe Sorea şi Elena Lefescu Breazu. Nu au lipsit standuri ale meşterilor populari, cu ouă încondeiate, ceramică, costume tradiţonale, pictură pe sticlă şi pe lemn. În plus, vizitatorii au avut ocazia de a degusta delicioase specialităţi româneşti.

"Festivalul românesc de la Bruxelles s-a bucurat şi de prezenţa doamnei viceprimar Karine Lalieux, preşedinte al Consiliului de Acţiune Socială din capitala belgiană. Evenimentul a fost o reuşită, iar artiştii noştri, Paula Seling, Laura Bretan, George Rotaru, care au urcat şi ei pe scenă, alături de toţi interpreţii de folclor, au însufleţit inimile participanţilor. Standurile meşterilor populari ca şi ofertele turistice au fost o altă principală atracţie. Multumesc tuturor participanţilor din Braşov si Maramureş, precum şi colaboratorilor de la Arthis Casa de Cultură Belgo-Romana, care an de an se implică pentru ca aceasta sărbătoare, "Primăvara românească la Bruxelles" sa aibă loc", declară eurodeputatul braşovean.