Primii cartofi româneşti au ajuns în pieţe. E incredibil cât a ajuns să coste un kilogram

Primii cartofi româneşti au ajuns în pieţe. E incredibil cât a ajuns să coste un kilogram

Cartoful este pe cale să devină o adevărată trufanda. Cartofii sunt produsele care s-au scumpit cel mai mult în România, în ultimul an: faţă de decembrie 2017, preţul cartofilor a crescut cu 39,64%. Mai mult, de la plantaţie la farfurie, preţul kilogramului de cartofi aproape se triplează.

O poză făcută în piaţă şi publicată pe un grup creat pe Facebook, denumit "Eşti din Târgul Mureş dacă…" arată cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi noi româneşti:

"Cartofi la 10 lei/kg. Mai ieftini sunt la McDonald’s!"/ "Mai ieftin iesi la restaurant"/ "Doamne fereste! Nu le este ruşine să ceară aşa un preţ?"/ "Asta e realitatea dar nu stiu cit mai putem rabda tot sa acceptam tot ce vor ei? Trebuie cumva sa face ceva ca altfel trebuie sa mergem slugi prin Europa! 15 lei la Cluj/ "Din bătrâni, citez. “Prostul nu este ăla care cere, prost e ăla care da"/ "Mai bine luăm din marfă străină că e mai ieftin", sunt doar câteva dintre comentariile celor revoltaţi de preţul mult prea mare afişat de producători.

A.C.