Poliţia a controlat taxiuri, sâmbătă seara. Ce a găsit

Poliţia a controlat taxiuri, sâmbătă seara. Ce a găsit

Serviciul Rutier Brasov, impreuna cu Politia Municipiului Brasov, Serviciul Ordine Publica, Serviciul Investigatii Criminale, Serviciul Arme, Explozivi si Substante Toxice, Serviciul Criminalistic, Serviciul Investigarea Criminalitatii Economice, au luat la controlat, sambata seara, dupa ora 22, masinile destinate transporturilor rutiere publice de persoane in regim taxi si de inchiriere.

"Actiunea a vizat impunerea unui climat de ordine si liniste publica, de siguranta a cetateanului, prevenirea si combaterea fenomenului infractional, identificarea si contracararea actiunilor elementelor care atenteaza la viata, libertatea, sanatatea si integritatea persoanelor, a proprietatii private si publice, prin efectuarea controlului autovehiculelor in vederea depistarii obiectelor periculoase (cutit, pumnal, box, sis, castel ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere sau lovire), substantelor interzise, armelor letale si neletale. In cadrul actiunii s-a urmarit respectarea normelor legale care reglementeaza activitatea de transport public de persoane in regim de taxi, circulatia pe drumurile publice, transporturilor de substante si produse accizabile", declara Alina Ivan, purtatorul de cuvant al Politiei Brasov.

Ce au controlat politistii:

-legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizarii, efectuat prin curse in regim de taxi;
- detinerea documentelor necesare efectuarii transportului public de persoane in regim de taxi de catre operator si de conducatorul auto;
- verificarea respectarii prevederilor Legii 38/2003 actualizata;
- respectarea capacitatii maxime de incarcare ale autovehiculelor autorizate "TAXI", avandu-se in vedere si situatiile in care sunt transportate obiecte sau bagaje;
- verificarea inspectiei tehnice periodice a autovehiculului si asigurarii RCA;
- testarea alcoolscop a tuturor conducatorilor de autovehicule care efectueaza acest gen de transport;
- verificarea identitatii persoanelor transportate;
- cresterea vizibilitatii politiei, prin prezenta lucratorilor pe drumurile publice si intarirea autoritatii politienesti.
- verificarea autovehiculelor de transport marfa, sub aspectul legalitatii bunurilor transportate, in special a produselor accizabile (tutun si alcool), dar si a celorlalte marfuri;
- controlul autoturismelor in spatiile destinate transportului bagajelor, in scopul identificarii provenientei eventualelor bunuri transportate ilicit.

"La actiune au participat 51 politisti care au constatat si aplicat 27 sanctiuni contraventionale, dintre care 16 pentru nerespectarea O.U.G. nr. 195/2002 R privind circulatia pe drumurile publice si 11 la Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, valoarea totala a sanctiunilor aplicate fiind de aproximativ 5.300 lei. De asemenea, in cadrul actiunii politistii au retras un certificat de inmatriculare si au retinut 2 permise de conducere pentru conducatori auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice (dintre care unul apartinea unui barbat care conducea un autoturism ce functiona in regim de taxi)", este precizarea venita din partea subcomisarului de politie.

C.P.
Foto.ARHIVA