Duminica Mironosiţelor - Ziua Femeii Creştine

Duminica Mironosiţelor - Ziua Femeii Creştine

Ca în fiecare an, Asociaţia Internaţională a Femeii Creştine (A.I.F.C.) Braşov sărbătoreşte Ziua Femeii Creştine şi, totodată, ziua organizaţiei, în Duminica Mironosiţelor, 12 mai 2019.
Cu acest prilej, membrele A.I.F.C. vor participa la Sfânta Liturghie, la Biserica Adormirea Maicii Domnului, din satul Lisnău, comuna Ozun, judeţul Covasna. În jurul bisericii şi cu ajutorul preotului paroh, Emilian Laurenţiu Gurzău, s-a strâns mica comunitate românească din localitate. La pictura Bisericii Adormirea Maicii Domnului, începută cu trei ani în urmă, au contribuit o parte din membrele A.I.F.C., cât şi simpatizanţi ai asociaţiei. În Duminica Mironosiţelor, în 12 mai 2019, după Sfânta Liturghie, toţi cei prezenţi vor participa la o agapă, care se va desfăşura în aer liber.
Femeile mironosiţe, purtătoare de mir, l-au însoţit pe Hristos, au asistat la patimile, la răstignirea, la moartea şi la punerea în mormânt a Domnului. Și sunt şi primii martori ai Învierii.
În Noul Testament întâlnim, alături de Maica Domnului, numele femeilor mironosiţe: Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov şi a lui Iosif, Maria lui Cleopa, Ioana, soţia lui Huza, Salomeea, Suzana şi cele două surori ale lui Lazăr, Marta şi Maria. Se adaugă acestora şi Veronica, cea care i-a dăruit Mântuitorului, pe drumul spre răstignire, un ştergar pentru a-şi curăţa faţa.

P.I.