Lucian Pătraşcu, secretar de stat: Guvernarea PSD a venit în ajutorul şoferilor! Amenzile pot fi plătite la jumătate, în 15 zile şi nu în 48 de ore, ca în trecut

Lucian Pătraşcu, secretar de stat: Guvernarea PSD a venit în ajutorul şoferilor! Amenzile pot fi plătite la jumătate, în 15 zile şi nu în 48 de ore, ca în trecut

Începând din anul 2018, românii pot achita amenzile contravenţionale la jumătate, într-un termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal şi nu în 48 de ore, cum era în trecut.Totul a fost posibil datorită parlamentarilor PSD care au iniţiat acest proiect de lege.
Mai exact, termenul în care persoanele amendate pot achita jumătate din minimul amenzii primite a fost extins, scopul fiind şi de încurajare a românilor să-şi achite mai repede amenzile, ceea ce duce automat şi la încasarea mai multor bani la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, amenda primită poate să scadă la cel puţin jumătate din cuantumul care ar trebui achitat, dacă nu se depăşeşte termenul de 15 zile.
O altă veste bună este faptul că, potrivit Legii 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale, persoana sancţionată contravenţional nu mai trebuie să facă dovada plăţii amenzii. "În cazul amenzilor achitate în condiţiile prezentei legi, contravenientul nu este obligat să facă dovada plăţii către agentul constatator sau organul din care acesta face parte". Până la intrarea în vigoare a noii legi, persoana sancţionată trebuia să plătească amenda şi să trimită dovada plăţii organului care a aplicat sancţiunea. În prezent, totul s-a simplificat, iar măsura este una foarte bună, în special pentru şoferi, mai ales pentru cei care chiar practică această meserie.

Lucian Pătraşcu-secretar de Stat în Guvernul României

Articol comandat de Partidul Social Democrat - PSD
Executat de Fundaţia Umana
CUI mandatar financiar coordonator: 41190008