Teodorovici: Reducem TVA la 5% pentru produsele tradiţionale

Teodorovici: Reducem TVA la 5% pentru produsele tradiţionale

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a anunţat, marţi, reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele tradiţionale.
"Pentru încurajarea consumului de alimente sănătoase şi pentru impulsionarea vânzării de produse româneşti tradiţionale, montane, eco, bio sau altele, autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Guvernul a decis reducerea la 5% a cotei de TVA pentru livrarea alimentelor, inclusiv băuturi, cu excepţia băuturilor alcoolice", a spus Eugen Teodorovici.

Anterior, tot marţi, anunţul reducerii TVA la produsele tradiţionale a fost făcut şi de premierul Viorica Dăncilă care a subliniat că măsura vine pentru a asigura accesul românilor la produse sănătoase. "În ultimele zile am avut întâlniri în teritoriu, cu autorităţi locale, oameni de afaceri, fermieri, salariaţi. Am discutat cu oamenii despre realizările Guvernului PSD-ALDE. Am văzut stadiul implicării proiectelor din fonduri guvernamentale şi europene. În acelaşi timp am discutat cu oamenii despre aşteptările lor. Noi ţinem cont de preocupările oamenilor şi în acest sens vom face toate eforturile ca programele pe care liderii locali le-au promis cetăţenilor să se transforme în realitate.

Anul 2019 va fi anul investiţiilor, iar importanţa acordată acestei politici se vede în teren. (...) Avem în vedere creşterea accesului românilor la produse sănătoase, de înaltă calitate. Vom reduce TVA de la 9% la 5% pentru livrarea acestor categorii de alimente, respectiv produse ecologice, tradiţionale, autorizate de ministerul Agriculturii", a declarat premierul Dăncilă.

A.C.