Dan Gîrtofan şi Tudor Mârza, locul 3 la Bulgaria Rally 2019

Dan Gîrtofan şi Tudor Mârza, locul 3 la Bulgaria Rally 2019

Dan Gîrtofan şi Tudor Mârza au bifat un nou podium în 2019. Giri şi Tudor şi au terminat pe locul 3 Bulgaria Rally, prima etapă din cadrul ERT - Balkan Rally Trophy 2019. Desfăşurată pe trasee în jurul oraşului Varna, cursa din ţara vecină a fost una foarte interesantă pentru cei doi braşoveni, care, dacă nu aveau o penalizare de 90 de secunde, puteau spera la un nou succes balcanic. "Într-unul din parcurile de service dintre probe am avut o problemă cu fuzeta de la roata stânga faţă, în sensul că am observat foarte târziu că aveam două prezoane rupte. Am întârziat ieşirea din service cu câteva minute, pentru a schimba fuzeta, astfel că am primit o penalizare de 90 de secunde, ceea ce ne-a anulat şansele la victorie", a povestit Dan Gîrtofan.
Giri a rămas impresionat de atmosfera de la Bulgaria Rally, o etapă cu foarte mulţi fani pe probe, dar şi cu "speciale" interesante. "A fost un raliu foarte frumos, cu probe foarte rapide şi tehnice. Am întâlnit tot felul de suprafeţe de rulare, de la asfalt denivelat, la asfalt lucios, de ziceai că mergi pe gheaţă, până la o porţiune de 3 km de pământ, de drum de ţară. Am avut şi noroc de vreme bună, chiar dacă sâmbătă erau nişte ameninţări de ploaie. Dacă nu ar fi fost acea penalizare, probabil că am fi avut o şansă mare de a câştiga cursa. Din păcate, probele au fost foarte scurte, astfel că misiunea noastră de a recupera diferenţa de timp faţă de primul loc a fost pur şi simplu una imposibilă. Ne bucurăm că am reuşit să încheiem cursa pe podium. Per total a fost un weekend reuşit pentru noi. Am avut un ritm bun, am câştigat şi câteva probe şi am luat puncte bune în ERT", a mai adăugat dublul campiona naţional.
Dan Gîrtofan a mai avut un motiv de bucurie după etapa de la Varna: "Sunt foarte bucuros de evoluţia lui Andrei, care a terminat raliul pe locul 5 la general şi pe 2 la ERT 2. Este o performanţă importantă şi arată că are în faţă un viitor frumos".
R.D.