Dirijorul Horia Andrescu şi pianista Kristina Miller, alături de Orchestra Simfonică braşoveană!

Dirijorul Horia Andrescu şi pianista Kristina Miller, alături de Orchestra Simfonică braşoveană!

Filarmonica Braşov vă invită joi, 16 mai 2019, la un Concert Simfonic Extraordinar de excepţie. Orchestra Simfonică va fi condusă de dirijorul braşovean, renumitul maestru Horia Andreescu. Acesta o va avea ca invitată pe celebra pianistă Kristina Miller, din Austria.
În program:
M. Ravel: Bolero
P. I. Ceakovski - Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra in si bemol minor
op. 23
P. I. Ceakovski - Suita de balet "Lacul lebedelor" op. 20a (selectiuni).

Horia Andreescu s-a născut la 18 octombrie 1946, la Braşov. În anul 1965 a absolvit Liceul de muzică din oraşul natal, la secţia oboi. În anul 1967, avea loc debutul său ca şef de orchestră, la pupitrul Orchestrei de tineret din Braşov, în perioada în care era student la Conservatorul din Bucureşti (1965-1973), unde a urmat cursuri de compoziţie şi dirijat, la clasa maestrului Constantin Bugeanu, avându-l drept coleg pe un alt viitor mare dirijor, Cristian Mandeal. În anii 1974 - 1975, a urmat cursuri postuniversitare de dirijat la Academia de Muzică din Viena - cu Hans Swarowski şi Karl Osterreicher - apoi a participat la cursurile de măiestrie în arta dirijorală cu celebrul dirijor Sergiu Celibidache.
În perioada 1978 - 1980, a absolvit cursuri de dirijat la Trier şi München, care s-au dovedit determinante pentru cariera sa remarcabilă din anii ce au urmat.
D.R.