87 de înscrişi la Cupa Cheile Grădiştei - TOTAL. Traseul dintre Moieciu şi Fundata va fi închis

87 de înscrişi la Cupa Cheile Grădiştei - TOTAL. Traseul dintre Moieciu şi Fundata va fi închis

La finalul acestei săptămâni (18-19 mai 2019) se va desfăşura ediţia inaugurală a Cupei Cheile Grădiştei - TOTAL, a două etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, ediţia 2019. Desfăşurată într-un cadru complet nou pentru cursele din România, pe traseul care face legătura între Moieciu şi Fundata, această etapă va alinia la start 87 de maşini, pilotate de unii dintre cei mai buni piloţi din ţară.
Pentru spectatorii care vor asista la acest eveniment, este important de ştiut că drumul dintre cele două resorturi, Moieciu şi Fundata, ce găzduieşte traseul concursului, va fi închis circulaţiei publice în ambele zile (18 şi 19 mai), în intervalul 08:30 - 18:30 şi nu se va deschide pe parcursul zilei. Pentru a facilita accesul spectatorilor pe proba de concurs, organizatorii Cupei Cheile Grădiştei - TOTAL pun la dispoziţie FAN BUS-uri. Cele două microbuze se vor deplasa de-a lungul traseului, între manşe , având staţia de pornire la Start şi staţii în zonele destinate spectatorilor.

Monoposturile pilotate de Lucien Hora, liderul clasamentului OPEN, şi de Andrei Dumitrescu, campionul naţional absolut en titre, vor încerca să le ţină piept prototipurilor folosite de Emil Nestor, Silviu Dumitrescu, Dani Oţil şi Aurelian Andronache. În lupta pentru primele locuri se vor implica şi turismele la bordul cărora se vor afla Lucian Răduţ, Costi Stratnic, Bogdan Cuzma sau Călin Făgădar, dar şi maşinile GT (Ferrari şi Audi R8) pilotate de Mihai Leu, Florin Voicu şi Eduard Cozma. Acestora li se vor adaugă multe alte maşini de concurs, contemporane sau clasice, ale căror concurenţi sunt hotărâţi să descopere şi să cucerească noul traseu.
Sâmbătă, 18 mai, sunt programate trei manşe de recunoaşteri şi două manşe de antrenamente cronometrate, acestea din urmă fiind decisive pentru stabilirea ordinii de start din manşele de concurs. Cele două urcări de concurs vor avea loc duminică, 19 mai, de la orele 13:00, respectiv 15:30, după ce în prealabil piloţii vor mai avea la dispoziţie încă două runde de recunoaşteri.
D.R.