Manifestul Alianţei 2020 USR PLUS pentru Europa Viitorului

Manifestul Alianţei 2020 USR PLUS pentru Europa Viitorului

Alianţa 2020 USR PLUS a decis recent afilierea la o nouă familie europeană, alături de En Marche şi, foarte probabil, ALDE Europa. Pe data de 8 mai, Dan Barna şi Dacian Cioloş au prezentat la Sibiu Manifestul Alianţei 2020 USR PLUS pentru Europa Viitorului, care arată viziunea USR şi PLUS despre viitorul Uniunii Europene.

Prin acest manifest, Alianţa lansează un apel către toate forţele pro-europene, pentru definirea unei viziuni comune despre Europa viitorului, astfel:
- o singură Uniune de la est la vest, fără două viteze, care să reuşească să integreze armonios ţările central şi est-europene în construcţia europeană
- o Uniune Europeană a tuturor cetăţenilor săi, prin introducerea unor mecanisme de consultare a cetăţenilor europeni, dar şi prin promovarea identităţii europene şi prin combaterea dezinformării şi populismului
- o Europă a inovării, competitivă la nivel global, prin investiţii majore în domeniul IT şi în special în infrastructura digitală şi prin crearea unor huburi digitale de anvergură europeană în toate regiunile Europei
- o Europă care îşi protejează cetăţenii, prin întărirea apărării Uniunii Europene şi prin consolidarea prezenţei NATO pe teritoriul Europei


Naomi Reniuţ-Ursoiu, candidata din Braşov a Alianţei 2020 USR PLUS pentru Parlamentul European:
“Europa trebuie să devină un pol de dezvoltare, utilizând un avantaj competitiv, respectiv infrastructura digitală, iar aici cercetarea şi inovarea, specifice spaţiului European, joacă un rol important. În acest domeniu, în România, inclusiv în Braşov, există un potenţial care poate fi îndreptat în această direcţie. În acest sens, USR Braşov, prin deputatul Tudor Benga, a reuşit să includă în strategia de dezvoltare teritorială transformarea Braşovului într-un hub regional care să atragă investiţii, inclusiv prin dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare.

Un alt aspect pe care Alianţa USR PLUS îl promovează este o Uniune Europeană mai apropiată de cetăţeni, iar în acest sens aducem un amendament ce propune organizarea de referendumuri pe teme importante, la care să participle toţi cetăţenii Uniunii Europene."

Pe 26 mai, românii vor alege felul în care va arăta viitorul Europei şi care va fi locul României în UE. Alegerea va fi între două viziuni despre viitorul Uniunii Europene: una care vrea întărirea Uniunii, alături de care este şi Alianţa, şi alta, care doreşte slăbirea UE şi întoarcerea ei în trecut, care în România este promovată de Liviu Dragnea şi PSD.

“Până la alegerile din 26 mai, noi vom fi tot timpul activi. Suntem zilnic pe stradă, stăm de vorbă cu oamenii şi încercăm să cultivăm acest spirit al Uniunii Europene, arătând că noi, USR şi PLUS, suntem singurele partide cu adevărat proeuropene. Iar dacă românii îşi doresc ca România să meargă în continuare pe acest drum, atunci trebuie să înţeleagă că noi suntem singura opţiune de vot." a încheiat Naomi Reniuţ-Ursoiu.
D.R.