Un avion s-a prăbuşit în judeţul Buzău. Avionul a decolat de la Ghimbav

Un avion s-a prăbuşit în judeţul Buzău. Avionul a decolat de la Ghimbav

Un avion s-a prăbuşit în judeţul Buzău, Nehoiu, în cursul zilei de miercuri. Potrivit primelor informaţii, ar exista doi morţi. Potrivit publicaţiei locale News Buzău, un cioban ar fi apelatat 112. Acesta ar fi anunţat autorităţile că a văzut aripa unui avion prăbuşit.
Apelantul la 112 susţine că a auzit un zgomot la o distanţă considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni. Avionul a decolat de la Ghimbav şi trebuia să ajungă la Constanţa. Cauza tragediei urmează să fie stabilită, dar e posibil ca vremea să fi fost un factor important. Atât Sorin Stoicescu, expert în aviaţie, cât şi pilotul Mihai Șerban, spun că alte posibile cauze ar fi lipsa de combustibil sau o defecţiune tehnică.

Avionul este un model Technam T 2008, avion relativ nou, produs în Italia. Este un avion cu dublă comandă, cu lungime de 7 metri, iar anvergura este de 9 metri.

La nivelul judeţului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi şi poliţişti pentru derularea acşiunilor de căutare-salvare. Una dintre persoanele aflate în avion ar fi un om de afaceri, conform primelor informaţii.

Cadrele medicale au declarat decesul celor două persoane, a declarat Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

De asemenea, s-a luat legătura la unitatea de aviaţie din judeţul Buzău şi la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă.

A.C.