EUROVISION 2019. România ratează finala pentru al doilea an consecutiv. Piesa lui Easter Pony nu a reuşit calificarea

EUROVISION 2019. România ratează finala pentru al doilea an consecutiv. Piesa lui Easter Pony nu a reuşit calificarea

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2019 de la Tel Aviv. Țările care s-au calificat în marea finală Eurovision sunt Macedonia, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaijan, Danemarca, Norvegia, Elveţia şi Malta.
EUROVISION 2019. Reprezentanta României la Eurovision, Ester Peony, a urcat, joi, în semifinala a doua a concursului cântecului european, organizat la Tel Aviv, fanii din diaspora având posibilitatea să o voteze prin SMS ori prin intermediul unei aplicaţii speciale, informează un comunicat al Televiziunii publice.

Cântăreaţa a intrat în concurs a şasea, cu piesa "On a Sunday". În semifinala a doua mai cântă artişti din Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania şi Malta. "Sunt nerăbdătoare să cânt pentru românii din ţară şi de pretutindeni. După trei luni de pregătiri intense, urmate de mai multe repetiţii pe scena de aici, momentul pe care îl aşteptăm cu toţii a sosit. Sper ca românii din ţară să fie alături de mine în această seară, iar cei din străinătate să voteze pentru calificarea României în marea finală. Pentru ei voi cânta în această seară, iar succesul meu va fi şi al lor!", declară Ester Peony, citată de TVR.

Fanii din ţările semifinaliste (cu excepţia celor care locuiesc în România) plus cei din Germania, Marea Britanie şi Italia vor putea vota "On A Sunday" de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului.

Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată votării (ce se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 18 piese), să voteze 06 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app. Numerele de telefon alocate reprezentantei României în fiecare din ţările de unde se poate vota sunt publicate pe site-ul TVR, pe eurovision.tvr.ro şi pagina de Facebook dedicată. De asemenea, aceste numere de telefon vor fi afişate în timpul transmiterii concursului de către televiziunile publice din respectivele ţări.

Finaliştii sunt votaţi în urma voturilor publicului şi juriilor de specialitate, care au ponderi egale.

A.C.