Atracţie turistică la Racoş : refacerea circuitului de vizitare al vulcanilor

Atracţie turistică la Racoş : refacerea circuitului de vizitare al vulcanilor

Complexul Geologic Racoş a devenit în ultimii ani una dintre cele mai atractive locaţii pentru iubitorii de natură şi pentru turiştii de toate vârstele. Unii vin special pentru a vedea formaţiunile geologice, alţii pentru Lacul de Smarald, iar alţii pentru istoria bogată a locului dar toţi pleacă de aici entuziasmaţi, dornici să revină şi se aprofundeze la pas aceste locuri.
Sâmbătă, 18 mai, voluntarii se întorc la Racoş pentru remontarea marcajelor turistice, ale indicatoarelor şi curăţarea Ariei Protejate. Până în prezent s-au anunţat prezente 3 ONG-uri: Alsorakosert, ApIS PM Feed-Back şi Carpaterra. Acestea vor aduce voluntari, panouri, indicatoare, voie bună şi multă hărnicie.
Activităţile vor începe dimineaţa de la ora 10:00, din parcarea de la intrarea în aria protejată. Vor fi două echipe: unii la curăţenie, unii la montat panouri, iar alţii la montat indicatoare (săgetuţe). Organizatorii vor asigura unelte, saci şi mănuşi dar dacă şi voluntarii pot aduce, acestea sunt binevenite . Ne aşteptăm ca la ora prânzului să terminăm lucrul, iar apoi să ne bucurăm împreună de o tură prin complexul geologic.
Cei dornici să dea o mâna de ajutor sunt aşteptaţi cu drag.
Pentru detalii şi pentru confirmarea participării vă rugăm să ne contactaţi pe email: office@carpaterra.org sau la telefon 0740 065169.
Activitatea face parte din evenimentul Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2019 şi este organizată de către Asociaţia Carpaterra în parteneriat cu Asociaţia pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului Feed-Back Braşov/Centrul de Voluntariat Braşov, Alsorakosert cu susţinerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Braşov şi a Primăriei Racoş.
Săptămâna Naţională a Voluntariatului este un eveniment iniţiat şi coordonat la nivel naţional de Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, derulându-se în luna mai a fiecărui an. Anul acesta se desfăşoară în perioada 13-19 mai, iar tema ediţiei cu numărul 18 o reprezintă Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (Sustainable Development Goals - SDGs). Mai multe despre ele se poate descoperi aici: https://www.saptamanavoluntariatului.ro/temasnv2019/.
D.R.