,,Noaptea Muzeelor" îşi aşteaptă vizitatorii în mai multe locaţii din judeţul Braşov

,,Noaptea Muzeelor" îşi aşteaptă vizitatorii în mai multe locaţii din judeţul Braşov

Evenimentul Noaptea Muzeelor a ajuns în 2019 la edişia a 15-a. Ca la fiecare ediţie şi de data aceasta, evenimentul propune iubitorilor de cultură şi de frumos vizite nocturne la multe muzee, instutuţii de cultură, case memoriale şi asociaţii peste tot în ţară, dar şi în judeţul Braşov. Iată lista obiectivelor care pot atrage vizitatori în judeţul nostru:
Muzeul Casa Mureşenilor (program 18:00-00:00)
Casa Mureşenilor va găzdui anul acesta ateliere de bio-chimie şi realitate augmentată, câteva concerte şi expoziţia "Istoria calculatorului".
Casa Ștefan Baciu (program 18:00-00:00)
Cei care vor călca pragul Casei Ștefan Baciu vor putea participa la un atelier de origami, o expoziţie de artă, un concert şi chiar la evenimentul "Poezii pe întuneric".
Asociaţia Cultour - Piaţa Sfatului (program 19:00-22:00)
Cei care doresc să întâlnească trei personaje care au marcat istoria Braşovului sunt aşteptaţi în Piaţa Sfatului pe 18 mai, unde reprezentanţii Asociaţiei Cultour îi vor readuce la viaţă pe Johannes Honterus, Maria Băiulescu şi Elena Mureşianu.

Muzeul Casa Junilor - Expoziţia Portul tradiţional al femeilor şi al Junilor din Schei şi Braşovechi (deschis între orele 18:30-00:00)
Expoziţia prezintă portul tradiţional şi costumele Junilor din Șcheii Braşovului şi Braşovul Vechi. Noaptea Muzeelor este unul din rarele momente când publicul poate admira frumosul port tradiţional al vechii comunităţi româneşti din Braşov.
Muzeul Casa Sfatului (program 16:00-00:00)
Situat în Piaţa Sfatului, muzeul Casa Sfatului se pregăteşte să surprindă vizitatorii cu o serie de expoziţii tematice, printre care Expoziţia "Braşov 1987" sau Expoziţia "Studio Dacia Felix".
Rope Street Muzeum Night (program 11:00-22:00)
Un muzeu despre faţa nevăzută a Braşovului, care va descoperi clădirile pierdute din picturi şi va ilustra a doua cea mai mare dioramă despre centrul istoric al oraşului. Vizitatorii vor putea cumpăra suveniruri unice, simboluri ale istoriei braşovene.
Muzeul Civilizaţiei Urbane (program 18:00-24:00)
Aflat în apropiere de Piaţa Sfatului, într-o clădire cu o deosebită importanţă istorică şi culturală, Muzeul Civilizaţiei Urbane ilustrează stilul de viaţă al locuitorilor din mediul urban pe parcursul a trei secole. Muzeul a pregătit pentru ediţia din acest an a evenimentului Noaptea Muzeelor o serie de expoziţii, dar şi un concert de clavecin şi muzică de cameră.
Muzeul Etnografic "Gheorghe Cernea" Rupea (program 18:00-24:00)
Vizitatorii care vor trece prin Rupea pot vizita expoziţia permanentă a Muzeului Etnografic "Gheorghe Cernea", o expoziţie care ilustrează viaţa rurală a locuitorilor din jurul localităţii Rupea.
sursa facebook
D.R.