Opera Braşov vă întâmpină cu "Madama Butterfly" sau cronica unei iubiri fragile

Opera Braşov vă întâmpină cu "Madama Butterfly" sau cronica unei iubiri fragile

Miercuri, 22 mai 2019, de la ora 11.00, în Sala Operei, va avea loc spectacolul muzical pentru copii "Cocoşelul neascultător" de Ion Lucian. În distribuţie: Irina Iftene, Sonia Hazarian, Anca Panait, Marcel Zănescu, Cristian Dicu, Meda Enăcache, Mihaela Pop. Regia spectacolului este semnată de Constantin Ungureanu.
Preţ bilete: 15 lei
Opera Braşov şi Muzeul "Casa Mureşenilor" vă invită miercuri, 22 mai 2019, de la ora 17.00, la muzeu, la Recitalul de la ora 5, intitulat "Minunată seară de mai". Evenimentul muzical va fi susţinut de artiştii Operei Braşov: Corina Klein - soprană, Ioana Mărgărit - soprană, Maria Petcu-Catrina - soprană, Cristina Radu - soprană, Cristina Roşu - mezzosoprană, Dan Popescu - bas, împreună cu Nora Vlad - actriţă şi Simona Patriche - pianistă.
În programul recitalului sunt incluse arii din opera "Nabucco" de G. Verdi, din opereta "Văduva veselă" de Fr. Lehar, lieduri: "S-a dus cucul de pe-aici" şi "Știi tu, bade, ce mi-ai spus" de T. Brediceanu, "Glas de primăvară" de S. Drăgoi, "Da quel sembiante appresi" şi "Mio ben ricordati" de Fr. Schubert, "El pano moruno" de M. de Falla, "O, primavera" de P.A. Tirindelli sau "Nella notte d’april" de F.P. Tosti, dar şi canzoneta "La Spagnola" - V. di Chiara.
Biletele pentru Recitalul de la ora 5 se găsesc la Muzeul "Casa Mureşenilor" (Piaţa Sfatului nr. 25), înainte de eveniment.
Sâmbătă, 25 mai 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat spectacolul cu opera "Madama Butterfly" de G. Puccini, pe un libret de Luigi Illica şi Giuseppe Giacosa. Premiera lucrării a avut loc la Brescia, pe data de 28 mai 1904; la Opera Braşov, opera a fost pusă în scenă în 2012, cu prilejul Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet.
"Madama Butterfly" este o capodoperă ce impresionează de fiecare dată publicul, atât prin frumuseţea şi dramatismul muzicii, cât şi prin subiect. Acţiunea are loc la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki. Diferenţa de mentalitate poate crea erori şi conflicte majore, atunci când aspectele fundamentale ale vieţii - dragostea, loialitatea, prietenia - nu sunt preţuite. Americanul F.B. Pinkerton nu ia nici o clipă în serios nunta pe care o organizează în Japonia cu micuţa Butterfly, care este de o nobleţe sufletească şi o gingăşie cu totul specială. Butterfly îl aşteaptă timp de trei ani, alături de copilul său, fruct al dragostei pentru Pinkerton. Acesta se reîntoarce doar pentru a lua copilul, pe care doreşte să-l crească în America. Pentru Butterfly viaţa nu mai are nici un sens. Emoţionanta creaţie a lui Puccini reprezentată la Opera Braşov îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Traian Ichim. În distribuţie: Anda Pop - Madama Butterfly, Asineta Răducan - Suzuki, Mihai Irimia - Pinkerton, Valentin Marele - Sharpless, Nicolae Zaharia - Goro, Claudiu Bugnar - Yamadori, Marian Reşte - Bonzo, Lorand Cristian - Commisario Imperiale, Sonia Hazarian - Kate Pinkerton, Anca Moguţ - La madre, Paul Tomescu - L’ufficiale, Ibolya Kosa - La zia, La Cugina - Mădălina Lucaciu, Adrian Stănilă - Yakuside, Andrei Györfi - Copilul. Participă Orchestra şi Corul Operei Braşov. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru, scenografia de Rodica Garştea şi coregrafia de Nermina Damian. Asistent regie: Nicoleta Chirilă. Dirijor cor: Leonard Boga. Regia tehnică: Dan Antipa.
Preţ bilete: 35 lei - în sală; 25 lei - la balcon lateral
Duminică, 26 mai 2019, de la ora 17.00, în Sala Operei, micii spectatori, însoţiţi de părinţi şi bunici, sunt invitaţi să ia parte la aventurile din spectacolul muzical "Cocoşelul neascultător", special creat pentru ei de Ion Lucian.
În distribuţie: Irina Iftene, Sonia Hazarian, Anca Panait, Marcel Zănescu, Cristian Dicu, Meda Enăcache, Mihaela Pop. Regia spectacolului este semnată de Constantin Ungureanu.
Preţ bilete: 20 lei
În stagiunea 2018 - 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă şi operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!
Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni - Vineri 10 - 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).
D.R.