La Braşov s-a desfăşurat întâlnirea regională pentru integrarea romilor

La Braşov s-a desfăşurat întâlnirea regională pentru integrarea romilor

Marţi a avut loc la Braşov întâlnirea regională cu tema "Eficientizarea procesului de implementare a politicilor publice destinate incluziunii sociale a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor", eveniment la care au fost invitaţi reprezentanţii organizaţiilor romilor din Braşov, Sibiu, Covasna, Harghita.
La dezbatere au participat consilierul de stat la Cancelaria prim-ministrului, Dana Varga, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Daniel Rădulescu şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului, alături de prefectul judeţului Braşov, Marian Rasaliu.
Discuţiile s-au axat pe stadiul implementării la nivel judeţean a strategiei naţionale privind integrarea romilor şi pentru identificarea unor căi de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă a acestora. De asemenea, participanţii la evenimentul de informare şi consultare au fost puşi în temă cu privire la viziunea strategică în domeniul incluziunii romilor pentru perioada 2021-2027.
La finalul dezbaterii, prefectul Marian Rasaliu a declarat: "A fost o întâlnire binevenită, mai ales în contextul în care, în ziua de astăzi, se pune accent din ce în ce mai mare pe relaţia cu minorităţile. Pe de altă parte, putem spune că, indiferent cât de mulţi bani s-ar aloca de la bugetul naţional sau din alte surse de finanţare, cel mai important lucru constă în relaţia dintre oameni. Astfel că la nivelul fiecărei localităţi unde există populaţie formată preponderent din cetăţeni de etnie romă, cel mai bun lucru este ca oamenii să discute între ei şi formatorii de opinie să-şi impună punctul de vedere, mai ales acolo unde sunt zone cu probleme".
La rândul său, consilierul de stat Dana Varga a punctat: "Guvernul României şi-a asumat, prin planul de guvernare, problematica minorităţii rome, iar acum, împreună cu reprezentantul MAI şi cu preşedintele ANR, prin aceste consultări regionale, încercăm să identificămd propuneri şi măsuri de la nivel local astfel încât noua strategie pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor să fie implementată cu succes".
D.R.