Ceartă Firea-Băsescu în direct la TV: "Savant de bodegă", "Primarul 3 de zero"

Ceartă Firea-Băsescu în direct la TV: "Savant de bodegă", "Primarul 3 de zero"


Din articol
Traian Băsescu nu exclude să candideze din nou la Primăria Capitalei

A fost scandal în direct, duminică seara, la un post TV între fostul preşedinte Traian Băsescu şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, după ce fostul preşedinte - care a fost şi primar al Bucureştiului - a spus că bugetul Capitalei este de un miliard de euro. Gabriela Firea a intervenit în direct, iar cei doi s-au acuzat de minciună, schimbul de replici ajungând la acuzaţii la persoană, relatează Mediafax.

"Doamna Firea, căreia îi place să spună: Sunt al doilea om cu număr de voturi pentru republică. Aşa este, însă dânsa a câştigat cu 18%. Chiar dacă până acum Firea a reuşit să păcălească pe imagine, doamna Firea a gestionat atât de prost resursa Capitalei, pentru că ea însăşi ne spune că e în faliment Primăria Capitalei. I s-au luat 400 milioane dintr-un buget care depăşeşte un miliard", a fost declaraţia fostului preşedinte Traian Băsescu, la România Tv.

După câteva minute, prezentatorul a anunţat că Gabriela Firea cere drept la replică.

Mediafax redă integral schimbul de replici:

Gabriela Firea: Nu e prima oară când dl Băsescu minte. Îmi pare rău, că a fost şi primar, şi om politic cu experienţă, să mintă. Și acum, şi acum 2 ani, suma a fost de maxim 600 milioane euro, din care dumnealui ştie că sunt bani care merg către transportul în comun şi către termie. A veni şi să spui că bugetul Primăriei Capitalei e de un miliard de euro... Să mai dea lecţii cui mai crede. Poate are şi o soluţie cum vom plăti - Primăria - datoriile către Costică Constanda, provenite de pe vremea domniei sale. E atât de simplu să vii într-un studio de TV şi să spui că X are atâtea şanse. Ce şanse avea domnul Băsescu? Eu înţeleg următorul lucru: că nu trebuie să venim la televizor să minţim.

Traian Băsescu: Uitaţi-vă, minciuna fără ruşine. Spune că nu are bani, dar a cheltuit bani ca să înfiinţeze 22 de companii care au fost declarate ilegal infiinţate de instanţă, dar a băgat în clientela politică 200 milioane. Doamna Firea, minţiţi.

Gabriela Firea: Dacă nu aveţi informaţii corecte, nu mai minţiţi!

Traian Băsescu: Minţiţi fără ruşine. Eu ştiu că proveniţi din trustul Intact, unde asta e viaţa, cu minciunile, dar nu puteţi minţi la nesfârşit.

Gabriela Firea: I-aţi păcălit pe oameni. Dacă vreţi ne vedem la judecată? Să demostraţi instanţei că s-au dat aceşti bani! După părerea mea, ar trebui să vă fie jenă.

Traian Băsescu: Vreţi dvs, care nu minţiţi, să arătaţi bucureştenilor cum aţi făcut praf bugetul Primăriei cu cele 22 de firme, cum aţi făcut excursii în Grecia pe all inclusive, cum aţi cheltuit pe spectacole de dimineaţa până seara?

Gabriela Firea: Sunteţi un mincinos şi cred că veţi ieşi din politică ca un mincinos.

Traian Băsescu: Sunteţi obligată să veniţi cu documente care arată cheltuielile pe care le-aţi făcut. Vedeţi hotărârile judecătoreşti şi pe urmă mă căutaţi. Dar de ce nu plătiţi? Credeţi că asta e replică? Minţind? Eu nu vă spun, de cea mai joasă speţă. Dar dvs vă puteţi permite? Arătaţi bucureştenilor pe ce aţi cheltuit banii! Aţi risipit banii pe afacerile dvs şi cele din Ilfov.

Gabriela Firea: Sunteţi în afara subiectului. Încă o dată, să vă fie ruşine.

Traian Băsescu: Lăsaţi-o cu ruşinea, că dacă v-ar fi cât de cât ruşine, aţi arăta pe ce aţi cheltuit banii Capitalei.

Gabriela Firea: Sunteţi primarul "Zero". Un mincinos, atât aţi fost, şi se vede că şi acum, la bătrâneţe, arătaţi că aţi rămas tot un mincinos. Nu aţi făcut nimic la Primăria Capitalei, nu aţi făcut nimic ca preşedinte.

Traian Băsescu: Suneţi primarul "3 de zero" al Capitalei. Zero primar.

Gabriela Firea: Un mincinos şi aşa aţi rămas şi la bătrâneţe...

Traian Băsescu: Poate vă dovedesc că nu-s bătrân. De unde până unde mă scoateţi bătrân?

Nu vreau ca un demagog ruşinos să spună pe ce aţi cheltuit bugetele. Replica se dă cu inteligenţă, nu cu minciuni.

Gabriela Firea: Primarul general Băsescu "Zero". A trebuit să vină Videanu, Oprescu să facă ceva.

Traian Băsescu: Dvs nici câini nu fugăriţi. Nu am nimic cu dvs, am cu minciunile pe care le spuneţi. Dezinformaţi continuu.

Vă deranjează savanţii?

Gabriela Firea: Poate sunteţi un savant de bodegă, nu de bibliotecă. Din păcate, ieşiti din politică foarte urât.

Traian Băsescu: Dar cine v-a spus că ies?

Gabriela Firea: Nu mi-e frică de gura dvs spurcată.

Traian Băsescu: Dvs puteţi convinge bucureştenii într-un singur mod, arătaţi cum aţi cheltuit banii. Ce s-a văzut, doamnă? S-a văzut că am stat fără apă caldă toată iarna.

Gabriela Firea: Păi Radetul era. Dvs eraţi atunci primarul Capitalei.
Traian Băsescu nu exclude să candideze din nou la Primăria Capitalei

La câteva minute de la schimbul de replici, invitat la B1 Tv, Traian Băsescu a făcut referire la schimbul de replici cu primarul general: "Tocmai vin de la o dezbatere cu doamna Firea pe bugetul Capitalei. Păi e declarat (falimentul - n.r.) de doamna primar. Eu zic că doamna este un primar responsabil când spune că e în faliment nedeclarat. Când ai un buget peste un miliard de euro. Sigur are de plătit subvenţii, dar cine a pus-o să spună acum că Primăria e în faliment nedeclarat, dar a înfiinţat companiile acelea".

Întrebat dacă ar lua în considerare o candidatură pentru Primăria Capitalei, Băsescu a spus: "De ce nu (să candidez la Primăria Capitalei - n.r.)? 160 la 200 milioane de euro a băgat în companiile pe care le-a înfiinţat pentru a-şi finanţa clientela. Asta e stilul PSD, angajează bugetari ca să primească voturi. Eu nu spun că nu sunt, dar ce vă pot spune e că PMP nu a votat înfiinţarea acestor companii. Nu spun că nu sunt şi oameni de la PMP, pentru că Bucureştiul are toate categoriile de partizani. Problema e să nu te plângi. E prima oară când aud că Bucureştiul intră în faliment. Nu e de joacă. Gândiţi-vă câtă risipă".

A.C.