Municipiul Săcele - Staţiune Turistică de Interes Local

Municipiul Săcele - Staţiune Turistică de Interes Local

Primăria Municipiului Săcele a demarat procesul de atestare a localităţii ca Staţiune Turistică de Interes Local. Într-o primă etapă s-a realizat o analiză de nevoi a săcelenilor cu privire la dezvoltarea sectorului turistic şi cultural al localităţii. Apoi luna aceasta se va organiza o consultare publică cu operatorii de turism din Municipiul Săcele, cât şi cu reprezentanţi ai Ministerului Turismului.

Adminsitraţia şi-a propus ca până la 1 septembrie să depună la Ministerul Turismului toată documentaţia solicitată conform legii pentru ca Municipiul Săcele să fie atestat ca Staţiune Turistică de Interes Local. Până la sfârşitul anului 2019, în urma unei vizite a comisiei de clasificare care va verifica la faţa locului documentaţia trimisă, prin Hotărâre de Guvern urmează ca Municipiul Sacele să fie atestat ca Staţiune Turistică de Interes Local.

"Declararea Municipiului Săcele ca Staţiune Turistică de Interes Local aduce avantaje în accesarea fondurilor europene sau guvernamentale, fapt care se aplică atât administraţiei publice locale, cât şi întreprinzătorilor privaţi din localitate", declară primarul Virgil Popa.