Lucian Pătraşcu: Opriţi risipa banilor publici! Nu se poate ca un membru din CA-ul Companiei Apa să încaseze peste 3500 de lei lunar!

Lucian Pătraşcu: Opriţi risipa banilor publici! Nu se poate ca un membru din CA-ul Companiei Apa să încaseze peste 3500 de lei lunar!

Risipă pe bani publici la Braşov, cu largul concurs al Primăriei şi al Consiliului Judeţean.
De ani buni, instituţiile subordonate celor două instituţii îşi bat joc de banii braşovenilor. Pe lângă faptul că randamentul şi performanţa acestora lasă de dorit, membrii din Consiliile de Administraţie sunt recompensaţi regeşte pentru câteva ore de prezenţă la şedinţe. S-a ajuns, astfel încât, la Compania Apa un membru al Consiliului de Administraţie să încaseze în jur de 3500 de lei lunar. O sumă incredibil de mare având în vedere salariile din România.
Unii braşoveni cu studii superioare lucrează zi de zi pentru 2000-3000 de lei lunar, în timp ce la instituţiile din subordinea Primăriei şi a Consiliului Judeţean Braşov se  încasează această sumă în câteva ore. Nu este corect faţă de cetăţenii acestui oraş! Nu putem să acceptăm această bătaie de joc la nesfârşit! Trebuie oprită sifonarea banilor publici!
Să nu mai spunem că, în ultimii ani, în loc să avem performanţă la aceste societăţi, mai mult avem pagube. Străzile oraşului sunt inundate la orice ploaie mai consistentă, la robinete curge apă cu mâl, dar şefii încasează indemnizaţii de mii de lei. Credeţi că merită aceşti bani la un astfel de management?
Aceeaşi situaţie o întâlnim şi la alte instituţii cum ar fi: Rial sau RATBV, doar cu sume mai mici. Nici aici nu iese în evidenţă calitatea managementului. Îi vedem pe şefii Consiliului Judeţean şi pe cei din Primăria Braşov că se plâng de lipsa banilor, dar, în acelaşi timp, fac risipă.
Din acest motiv, consilierii locali PSD vor propune în plen eliminarea acestor indemnizaţii de la Consiliile de Administraţie. Nu se poate să fii o dată angajat la stat unde să primeşti un salariu uriaş şi, în acelaşi timp, să mai încasezi şi indemnizaţie de peste 3000 de lei pentru participarea o dată sau de câteva ori pe lună la o şedinţă. Aceste indemnizaţii trebuie să fie simbolice, indiferent de instituţia de care vorbim. Sunt convins că, în urma declaraţiilor mele, vor fi mulţi politicieni supăraţi şi nemulţumiţi, dar aceasta este realitatea şi trebuie să spunem STOP acestui mod de risipire a banului public!

Lucian Pătraşcu
Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Braşov
Secretar de Stat în Guvernul României