Proiectul ,,Vene Vii", lansat, în beneficiul celor care au nevoie de sânge

Proiectul ,,Vene Vii", lansat, în beneficiul celor care au nevoie de sânge

Asociaţia "Creştem România Împreună" lansează la nivel naţional proiectul "Vene Vii", în parteneriat cu Institutul Naţional de Hematologie Prof. Dr. C.T. Nicolau. Este un proiect care se adresează în primul rând donatorilor voluntari de sânge din toată ţara, dar nu numai lor.
Băncile de sânge au nevoie de sprijin pentru a creşte vizibilitatea unei cauze care are nevoie permanentă de voluntari: creşterea numărului de donatori pentru a combate criza de sânge prezentă în spitalele din România. Statisticile îngrijorătoare ne arată că doar 2% din populaţia României donează sânge, iar numărul donatorilor de sânge este în scădere.
Astfel, Asociaţia "Creştem România Împreună" îşi propune să crească interesul populaţiei pentru cauza donării de sânge şi să determine cât mai mulţi oameni să doneze, oferindu-le şi celor care nu pot dona din diferite motive posibilitatea de a contribui. Alături de noi se află Federaţia Română de Rugby, Pr. Prof. Dr. Constantin Necula şi trupa Fără Zahăr, ca ambasadori ai proiectului "Vene Vii".
Ceea ce ne face oameni este ajutorul pentru aproapele nostru. Pornind de la această idee, platforma Vene Vii este locul unde voluntarii se pun la dispoziţia celor aflaţi în nevoie. Mergând la centrele de transfuzie sanguină, ei se vor înregistra automat într-o bază de date, ulterior fiind contactaţi pentru a li se reaminti că este momentul să doneze din nou, pentru a fi anunţaţi de o eventuală criză apărută în urma unui eveniment nedorit sau dacă este nevoie de o grupă rară de sânge. De asemenea, ei vor putea să invite, prin intermediul platformei, prieteni care să se alăture cauzei donării de sânge. În urma fiecărei donări ei vor primi puncte de implicare socială, iar aceste puncte le vor aduce cu timpul anumite beneficii. Toate aceste informaţii şi ultimele noutăţi legate de proiectul Vene Vii sunt disponibile pe site-ul www.venevii.ro şi pe pagina de facebook.

Aplicaţia "Renaşte România", aplicaţie de mobil ce stă la baza proiectului Vene Vii, este cea care ajută voluntarii să strângă punctele de implicare socială, să obţină "Diploma de donator" şi să intre în baza de date pentru a putea fi contactaţi la nevoie.
Aplicaţia "Renaşte România" unifică cei peste 20.000 de volutari pe care asociaţia îi are la ora actuală, precum şi celelalte proiecte pe care le derulăm (Plantează în România şi Mallţărănesc), mecanismul de funcţionare fiind următorul: fiecare voluntar descarcă aplicaţia "Renaşte România" pe mobil, iar după donare, odată cu adeverinţa de donator, voluntarul primeşte un fluturaş conţinând un QR Code unic pe care îl scanează cu aplicaţia. După scan sistemul alocă un număr de puncte implicare socială şi diploma de donator generată automat care este trimisă pe mail-ul donatorului
D.R.