Aproape o mie de biciclişti au pedalat la ,,Bikeathon Țara Făgăraşului"!

Aproape o mie de biciclişti au pedalat la ,,Bikeathon Țara Făgăraşului"!

În faţa Cetăţii Făgăraş s-a desfăşurat cea de-a şasea ediţie a concursului caritabil de ciclism ,,Bikeathon Țara Făgăraşului". Competiţia a luat naştere din dorinţa de a susţine într-un mod activ ideile, cauzele şi proiectele din comunitatea locală.
994 de biciclişti au pedalat pentru cele 14 proiecteînscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, adunând astfel fondurile necesare pentru ca aceste proiecte să poată să prindă viaţă. Suma mobilizată până acum este de 198.771, 27 lei, obţinută din sponsorizări şi donaţii. Anul acesta, până în momentul de faţă, 559 de susţinători au ales să contribuie financiar la Bikeathon.


Donaţii pentru cele 14 cauze înscrise anul acesta se mai pot face până pe 30 iunie 2019 aici: http://bikeathon.fundatiactf.ro/inscriere-sustinatori/

Cei 994 de biciclişti au pedalat la una din cele 8 curse pregătite de organizatori şi derulate pe parcursul întregii zile. Au participat persoane din diferite zone ale ţării: Alba Iulia, Avrig, Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Breaza, Bucureşti, Câmpulung, Cluj Napoca, Codlea, Deva, Feldioara, Galaţi, Ghoergheni, Ghimbav, Hărman, Hoghiz, Ilfov, Moeciu, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Piteşti, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Săcele, Sebeş, Sânpetru, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Slatina, Turda, Zalău, Zărneşti, precum şi români şi prieteni de-ai lor din SUA, Germania, Franţa.
La cursa de 71 de kilometri au participat 29 biciclişti, 97 de biciclişti au pedalat la cursa de 40 de kilometri şi 140 de biciclişti la cea de 22 de kilometri. Cursa populară de 10 kilometri a adunat la start 404 participanţi, iar la cursele pregătite pentru cei mici, au pedalat 301 de copii.
Clasamentul şi câştigătorii îi regăsiţi aici : http://time-it.go.ro/2019/bikeathon/
Fundaţia Comunitară Țara Făgăraşului în parteneriat cu Fundaţia Motivation România a pregătit pentru al doilea an consecutiv o cursă de 4 km pentru persoane în scaune rulante şi hand-bike la care au participat 23 de persoane. Fundaţia Motivation România consideră practicarea sportului ca fiind o parte importantă a procesului de recuperare activă pentru viaţă independentă şi, totodată, o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi.
Pe parcursul Bikeathon 2019 s-a derulat o campanie de strângere de fonduri pentru proiectele înscrise, iar cei mai harnici fundraiseri au fost premiaţi. Astfel, cel mai bun Fundraiser Junior, cu vârsta până în 12 ani a fost desemnat Benjamin Scholl, cu suma de 1513 lei pentru proiectul “Supravieţuire împreună!" El a câştigat o bicicletă Pegas pentru copii. La categoria adulţi, Fundraiserul întregii campanii Bikeathon este Claudiu Buitan, cu suma mobilizată de 4745 lei pentru proiectul ,,Sunt copil şi eu! Vreau la mare...", care a câştigat o bicicletă oferită tot de Pegas!
Însoţiţi de soare, zâmbete şi voie bună, ne-am bucurat de prezenţa Excelenţei sale Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, care a avut amabilitatea de a da startul cursei de 4 km pentru utilizatorii de scaune rulante şi hand-bike precum şi cursei populare de 10 km.
D.R.