RATBV şi-a concediat angajaţii prinşi băuţi la volan

RATBV şi-a concediat angajaţii prinşi băuţi la volan

Poliţia Rutieră a făcut luni o razie în rândul conducătorilor auto, care conduc microbuze, autobuze sau troleibuze. În trei ore au lăsat fără carnet 7 şoferi, care consumaseră băuturi alcoolice, deşi 4 transportau persoane. Printre ei şi doi angajaţi ai RATBV SA. Societatea a luat urgent măsuri.

"În urma desfăşurării unei cercetări disciplinare ce i-a vizat pe doi angajaţi RATBV S.A., ce au fost depistaţi ieri conducând sub influenţa alcoolului, având fiecare câte o alcoolemie de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, autovehicule de transport public de călători, conducerea RATBV S.A. a luat astăzi decizia desfacerii disciplinare a contractelor individuale de muncă ale celor doi şoferi.
Conducerea RATBV transmite faptul că manifestă toleranţă zero faţă de faptele de natură a prejudicia sau a pune în pericol orice categorie de clienţi ai societăţii. De asemenea, în cursul acestei zile au fost dispuse măsuri de creştere a numărului de conducători auto de autobuze şi troleibuze ce vor fi testaţi cu aparate etilotest, prin sondaj, înainte de ieşirea în traseu" a declarat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al RATBV S.A.

P.I.
Foto: ARHIVĂ