Dino Parc Râşnov aniversează patru ani de la deschidere, interval în care şi-a dublat suprafaţa şi a depăşit 1.500.000 de vizitatori

Dino Parc Râşnov aniversează patru ani de la deschidere, interval în care şi-a dublat suprafaţa şi a depăşit 1.500.000 de vizitatori

Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, a împlinit patru ani de activitate, motiv pentru care a pregătit vizitatorilor din acest weekend, un program special. Dino Fest va avea loc în weekend-ul 15-17 iunie, în mijlocul parcului Sunt 3 zile consecutive de concerte şi activităţi surpriză pentru copii şi nu numai, iar preţul biletelor este cel obişnuit.

Programul Dino Fest este următorul:

Sâmbătă, 15 iunie:
12:00 - 13:00 - Planeta Veselă
13:15 - 14:15 - Teatrul Muzical PAM PAM

Duminică, 16 iunie:
12:00 - 13:15 MiniRicii în Aventurile lui Apolodor
13:30 - 18:00 - Activităţi supriză pentru cei mici

Luni, 17 iunie:
12:00 - 18:00 - Activităţi surpriză pentru cei mici

Biletele pot fi achiziţionate direct de la intrarea în parc, telefonic pentru grupuri organizate la 0741.208.711 sau online pe bilete.ro. Accesul la concert se face pe baza biletului de intrare în parc. Nu se percep alte taxe suplimentare. Preţul biletului pentru copii peste 3 ani este de 22 de lei, iar pentru adulţi 28 de lei.

Patru ani foarte buni pentru Dino Park

De la deschiderea din iunie 2015 şi până în prezent, parcul şi-a dublat suprafaţa, ajungând anul acesta la 3 hectare şi 100 de dinozauri, atestaţi ştiinţific şi reproduşi în mărime naturală.
Parcul a înregistrat o creştere de 4,5% a cifrei de afaceri în 2018 faţă de 2017. Cifra de afaceri s-a menţinut pe un trend ascendent şi în primul trimestru al anului 2019 cu o valoare de 2.132.644 lei, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior când a înregistrat 1.727.685 lei.
Recent, Dino Parc Râşnov a depăşit 1.500.000 de vizitatori de la deschidere şi a reprodus în mărime naturală cel mai mare dinozaur care a fost descoperit până acum în lume, Seismosaurus, gigantul care măsura 45 de metri lungime.
"Anul acesta am pus accent pe extinderea suprafeţei parcului şi am adus cât mai multe noutăţi pentru vizitatorii noştri, acesta fiind motivul pentru care ne-am gândit să le prezentăm tuturor cel mai mare dinozaur care a fost descoperit până acum în lume, Seismosaurus. Tot în acest an am reuşit să atingem şi un obiectiv pe care îl urmăream de la deschidere, acela de a dezvolta o zonă a dinozaurilor şi animalelor preistorice care au trăit pe teritoriul ţării noastre, mai exact în zona Țării Haţegului, care să reprezinte un punct de studiu pentru micuţii vizitatori pasionaţi de acest domeniu", a declarat managerul Dino Parc Râşnov, Adrian Apostu.
Alte noutăţi inaugurate în acest an sunt: Sound Box - camera senzorială cu sunete de dinozauri şi alte animale, Expoziţia de pui de dinozaur, Cinematograful 360 (grade) pentru experienţe unice, Peştera interactivă cu fosile preistorice şi Arca Dinozaurilor cu trasee interactive pentru copii.
Expoziţiile şi exponatele din cadrul Dino Parc Râşnov au fost realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi autohtoni şi internaţionali.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov. Pe lângă un traseu impresionant cu 100 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D şi un cinematograf 360°, traseu de aventură, labirint laser, soundbox, expoziţii unicat şi multe alte zone interactive. Informaţii suplimentare puteţi găsi şi pe paginile oficiale:
www.dinoparc.ro şi facebook.com/dinoparcrasnov