Maşini abandonate în zona Pieţei Agroalimentare Stupini

Maşini abandonate în zona Pieţei Agroalimentare Stupini

Nouă maşini abandonate în zona Pieţei Agroalimentare Stupini sunt gata să fie ridicate de pe domeniul public, pentru că au fost parcurse toate formalităţile legale pentru identificarea proprietarilor şi somarea/notificarea acestora. Unele dintre autovehicule sunt într-o stare avansată de degradare, ţinând cont de faptul sunt blocate în zonă de foarte mult timp. În arealul menţionat, nu sunt părăsite pe domeniul public doar autoturisme, ci şi rulote, dar şi camioane fabricate prin anii ‘70-’80.
Poliţia Locală Braşov are în evidenţă, la acest moment, 101 de maşini abandonate pe domeniul public, aflate în diferite etape de procedură, în vederea ridicării şi depozitării lor în spaţiul special creat pentru acestea. 34 dintre rable au parcurs toate formalităţile, însemnând: emiterea de somaţii, identificarea proprietarilor şi o ultimă notificare din partea Primăriei, astfel că ele vor fi ridicate în următoarea perioadă. Totodată, doi dintre proprietari şi le-au mutat singuri de pe domeniul public, iar mai mult de jumatate dintre maşinile abandonate sunt în faza de identificare sau la prima somaţie.
Potrivit unei analize realizate de Poliţia Locală, anul trecut au fost ridicate de pe domeniul public 302 maşini abandonate, dintre care 189 au fost mutate chiar de proprietari după ce au primit primele somaţii, 28 de braşoveni au dovedit că autoturismele lor nu se înscriu în categoria rablelor, iar 85 au fost ridicate şi depozitate.
0268.954 este unul dintre numerele de telefon ale Poliţiei Locale Braşov, la care cetăţenii pot semnala situaţii în care există maşini abandonate pe domeniul public.
D.R.