Iată motivul pentru care ţânţarii preferă să te pişte de picioare

Iată motivul pentru care ţânţarii preferă să te pişte de picioare

Numai gândul la o seară de vară răcoroasă petrecută afară a început să ne înspăimânte şi asta din cauza ţânţarilor. Fie că ne îmbrăcăm cu pantaloni lungi, aceştia tot reuşesc în cele din urmă să ne pişte. Dar de ce aleg în special zona picioarelor?

În acest sens, entomologul Anandasankar Ray, de la University of California, a explicat mai bine tot procesul prin care ţânţarii ajung să te pişte.

"Ei bine, au sute de receptori diferiţi în antene", a explicat el. "Și aceşti receptori pot detecta tot soiul de chimicale diferite pe care corpurile noastre le emit. Mai exact, senzorii de pe antene îi ajută pe ţânţari să ne localizeze respiraţia. Astfel, ţânţarii se uită după emisiile de dioxid de carbon emise de noi când expirăm şi merg spre ele."


După cum ştii fiecare parte a corpului uman emite un miros diferit, iar zona picioarelor este una deosebit de fragrantă, motiv pentru care ţânţarii o găsesc atât de uşor. În plus, ei au ajuns să prefere această zonă pentru că riscul de a fi observaţi şiucişi cu o palmă este mai mic decât dacă ar alege, de exemplu, zona feţei.

Sursa: ro-stiri.com.

A.C.