Încă un accident grav pe şantierul AFI de la Hidromecanica! Un om a murit după ce a căzut de pe schelă

Încă un accident grav pe şantierul AFI de la Hidromecanica! Un om a murit după ce a căzut de pe schelă

Un alt accident de muncă vine să ridice noi semne de întrebare în privinţa siguranţei muncitorilor de pe şantierele din Braşov. După ce în 11 şi 25 iunie, doi muncitori au căzut de pe schelă pe şantierul AFI, un al treilea a decedat astăzi, după ce a păţit acelaşi lucru.
Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au demarat o anchetă pentru a lămuri dacă muncitorul a fost cel care nu a respectat regulile de securitate a muncii, sau condiţiile în care muncea au dus la producerea accidentului.
ITM chiar anunţase în această dimineaţă că a mai organizat o întâlnire în cadrul Campaniei naţionale privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor"

"Numărul de accidente de muncă înregistrat precum şi gravitatea acestora, a determinat continuarea şi intensificarea acţiunilor de verificare si monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă precum şi modul în care angajatorii realizează în şantierele temporare şi mobile, măsurile ce au fost dispuse de inspectorii de muncă în urma deficienţelor constatate de către aceştia", a declarat inspectorul şef Adrian Reit.

P.I.