Simona Halep s-a calificat în finală la Wimbledon, după o semifinală controlată cu autoritate : 6-1, 6-3, cu Elina Svitolina!

Simona Halep s-a calificat în finală la Wimbledon, după o semifinală controlată cu autoritate : 6-1, 6-3, cu Elina Svitolina!

Simona Halep , s-a calificat, pentru prima dată, în finala turneului de tenis de la Wimbledon! Jucătoarea noastră a avut o evoluţie entuziasmantă în semifinala cu Elina Svitolina, din Ucraina şi s-a impus clar, cu 6-1, 6-3!
Simona a fost agresivă, a afişat un joc solid, cu schimbări de direcţie, care au descumpănit-o pe Svitolina. Halep şi-a plimbat adversara spre cele două colţuri ale terenului, iar stopurile plasate în momentele potrivite, au fost eficiente. Cu excepţia primelor două game-uri ale meciului, când egalitatea a fost agasantă, durata acestora atingând 20 de minute (!), meciul a fost la discreţia jucătoarei noastre, care nu a lăsat niciun moment impresia că nu s-ar putea impune. Dealtfel, Halep a avut nu mai puţin de 26 de lovituri câştigătoare şi a închis meciul după o oră şi 12 minute.
E o senzaţie uimitoare, mă simt foarte bine, dar sunt emoţionată. E unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea. Vreau să mă bucur de tenis, sunt fericită că am ajuns în finală. N-a fost chiar atât de uşor pe cât o arată scorul, am avut game-uri lungi. E mereu dificil contra ei, dar cred că am stat bine din punct de vedere tactic. Am învăţat foarte multe lucruri. Încerc să fiu cea mai bună versiune a mea, să dau totul, să lupt. Nu contează cu cine va fi finala, joc pe terenul central de la Wimbledon şi nu pot cere mai mult".a declarat Simona Halep pentru Eurosport.
Parcursul Simonei Halep la Wimbledon 2019 :
tur 1: 6-4, 7-5 cu Aliaksandra Sasnovich
tur 2: 6-3, 4-6, 6-2 cu Mihaela Buzărnescu
tur 3: 6-3, 6-1 cu Victoria Azarenka
optimi: 6-3, 6-3 cu Cori Gauff
sferturi: 7-6(4), 6-1 cu Shuai Zhang
D.R.