Ambasadorul Franţei în România a fost prezent la Braşov

Ambasadorul Franţei în România a fost prezent la Braşov

În întâmpinarea Zilei Naţionale a Franţei, în 14 iulie, când cetăţenii francezi sărbătoresc 230 de ani de la revoluţia franceză, Excelenţa Sa Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România a făcut vizite în regiunea Centru - Braşov, Făgăraş şi Sibiu, unde comunitatea franceză este reprezentativă.
Prefectul judeţului Braşov a întâmpinat-o pe reprezentanta Franţei la Instituţia Prefectului Judeţul Braşov, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi viceprimarul municipiului Braşov, Laslo Barabas. E.S. Michele Remis a fost însoţită, în această vizită, de consulul onorific al Franţei în Braşov, Ion Ciolacu, şi de reprezentanta Institutului Francez în România, Helene Roos. Împreună au avut mai multe puncte de discuţie cu referire la cooperarea tradiţională dintre cele două state, dar mai ales despre interesul Franţei în dezvoltarea regională, având în vedere că, la Braşov, se află pe poziţia a treia în domeniul investiţiilor.
"A devenit o tradiţie să sărbătorim Ziua Naţională a Franţei în această regiune din centrul României, în Transilvania, alternativ la Braşov, Făgăraş şi Sibiu, cel de-al treilea pol economic al ţării. Este o mare bucurie să împărtăşesc cu dumneavoastră cea de-a 230-a aniversare a revoluţiei franceze în acest an atât de special în relaţia României cu Franţa. Am venit aici să întâlnesc comunitatea franceză dar şi persoane reprezentative din mediul de afaceri, pentru că Braşovul este o zonă importantă în acest sens pentru toată regiunea Euro, fiind un partener important, cu tradiţie, mai ales în ceea ce priveşte domenii de activitate precum industria. Avem la Braşov investitori francezi în baza cooperării şi tradiţionalei colaborări. De asemenea, sunt multe evenimente culturale ale Alianţei Franceze. România şi Franţa sunt parteneri strategici, iar investiţiile franceze în Regiunea Centru ar duce şi mai mult la dezvoltarea zonei. Nu este pentru prima oară când vin la Braşov, un oraş ca o veritabilă bijuterie", a spus E.S. Michele Ramis.
"A fost o bucurie deosebită să o avem oaspete, astăzi, pe doamna ambasador Michèle Ramis, ambasadorul Franţei. Cu această ocazie i-am făcut o prezentare a judeţului Braşov, despre potenţialul pe care îl avem, am discutat despre industrie şi despre investiţiile franceze în judeţul nostru, Franţa fiind al treilea investitor din punct de vedere al cifrei de afaceri în Braşov. De asemenea, i-am prezentat proiectele de infrastructură care se derulează în prezent în zonă, cu sprijinul Guvernului României, şi am vorbit despre cultură şi potenţialul turistic al judeţului, lansând invitaţia de a ne vizita judeţul atât agenţilor comerciali, cât şi persoanelor fizice. Totodată, am asigurat-o pe doamna ambasador de tot sprijinul nostru în vederea dezvoltării relaţiilor de prietenie şi comerciale bilaterale. A fost o onoare să transmit E.S. felicitări şi la mulţi ani Franţei şi poporului francez cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei", a precizat prefectul Marian Rasaliu.
D.R.