"Artist" în mâzgălirea zidurilor, amendat de Poliţia Locală, pentru a treia oară

"Artist" în mâzgălirea zidurilor, amendat de Poliţia Locală, pentru a treia oară

Chiar dacă amenda pentru grafitti pe ziduri poate fi considerabilă pentru un tânăr, între 100 şi 500 de lei, aplicarea sancţiunii nu îi descurajează pe neînţeleşii "artişti". Poliţia Locală are atribuţii şi pe ordine publică, iar în astfel de cazuri, articolul care se aplică, din legea 61/1991 este “Scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate".
"M.A.I. este un tânăr braşovean care, zilele trecute a recidivat, primind cea de-a treia sancţiune de la poliţiştii locali. “Creaţiile" sale au fost recunoscute de către oamenii legii, care, la sfârşitul anului trecut, l-au surprins pentru prima dată în timp ce îşi semna capodopera pe zidurile unui imobil din cartierul Astra. De cele mai multe ori, grafferii acţionează în grupuri, iar în acest an au fost zeci de persoane (90% dintre ele minore) surprinse că mâzgăleau diferite imobile. Ele au fost sancţionate şi li s-au confiscat sprayurile. Grafferii au fost observaţi inclusiv pe camerele de supraveghere, dar, din păcate nu poate sta non-stop câte un poliţist la fiecare colţ de stradă", declară Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.
Un caz special este strada Sforii - obiectiv care a intrat în monitorizarea Poliţiei Locale Braşov, prin agenţii care sunt în misiune de asigurare a ordinii şi liniştii publice în centrul istoric. "Doar în ultimele luni, Pe strada Sforii au fost surprinşi că murdăreau zidurile şi sancţionaţi şapte tineri turişti ce veniseră în vizită la Braşov. Din baza de date a instituţiei, rezultă faptul că în ultimii doi ani şi jumătate au fost prinşi peste 50 de tineri în timp distrugeau cu sprayuri cu vopsea ziduri ale unor imobile din diferite zone ale oraşului. Ei au fost sancţionaţi", potrivit aceleiaşi surse.

P.I.