A tăiat ilegal un vişin, i s-a tăiat chitanţă de amendă

A tăiat ilegal un vişin, i s-a tăiat chitanţă de amendă

Imaginile în care un pensionar, însoţit de două femei, taie un vişin, au ajuns la Poliţia Locală. După toate aparenţele, vârstnicul a vrut să taie pomul, aflat în faţa unui bloc de pe L.C.Babeş, pentru a-i culege fructele.
Poliţiştii locali s-au dus la adresa respectivă şi au stabilit că în urmă cu o săptămână o persoană a tăiat un pom fructifer din gradina blocului unde locuieşte. "Persoana în cauză a fost identificată şi sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei. Totodată, aceasta şi-a luat angajamentul că în toamna acestui an va planta un puiet de pom fructifer în locul celui tăiat", declară Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov.
Poliţia Locală Braşov reaminteşte că toaletarea arborilor din municipiu se poate face doar în anumite condiţii, conform HCL 153/2010 (Regulamentul privind stabilirea normelor locale unitare de protecţie a spaţiilor verzi, organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea acestora pe teritoriul municipiului Braşov). Astfel, tăierile de arbori şi arbuşti de pe domeniul public şi privat al municipiului Braşov se avizează doar de către Serviciul Amenajare Zone de Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Braşov, prin inspectorii de specialitate. "De asemenea, potrivit normativului amintit, sancţiunile pentru tăierea sau toaletarea ilegală a arborilor sunt aplicate de către Poliţia Locală Braşov. Aşadar, sancţiuni pentru aceste fapte sunt între 200 lei şi 1000 lei (pentru persoane fizice) şi între 1.000 şi 5.000 lei (pentru persoane juridice).
Sesizări se pot face la la numărul de telefon 0268.954 (24 de ore din 24, 7 zile din 7), pentru ca dispecerul de serviciu să trimită un echipaj, care poate lua măsurile legale, dacă acestea se impun. De asemenea, vă puteţi adresa şi în scris solicitările, sesizările ori reclamaţiile la adresa de e-mail dispecerat@politialocalabrasov.ro sau ele pot fi depuse la Registratura instituţiei cu sediul în strada Nicolae Bălcescu nr. 62-64", se arată în comunicatul instituţiei.

P.I.