Pui de urs găsit într-o pădure din Buşteni nemâncat şi fără să mai poată merge

Pui de urs găsit într-o pădure din Buşteni nemâncat şi fără să mai poată merge

Un pui de urs, flămând şi care nu mai putea merge, a fost luat, vineri, dintr-o pădure de pe Valea Cerbului din Buşteni, urmând să fie relocat în rezervaţia de urşi din Zărneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit IJJ Prahova, jandarmii montani au intervenit, vineri, pe Valea Cerbului din Buşteni, unde a fost semnalată prezenţa unui pui de urs, despre care s-a spus că este rănit şi se află la marginea pădurii.
"La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi şi o patrulă de poliţie, aceştia îndepărtând curioşii de locul cu pricina, deoarece exista riscul ca în zonă să fie şi ursoaica", arată sursa citată.

Reprezentanţii IJJ Prahova au mai precizat că s-a luat legătura cu gestionarul fondului de vânătoare "care s-a deplasat la faţa locului şi a constat ca puiul este subnutrit şi în imposibilitate de a se deplasa".
Puiul a fost preluat şi, după ce va fi examinat medical, va fi relocat în rezervaţia din Zărneşti. Tot vineri seara, în Buşteni, jandarmii au îndepărtat o ursoaică cu trei pui, animalele fiind alungate cu ajutorul semnalelor acustice şi luminoase.

A.C.