Amenzile pentru şoferi cresc; care sunt neregulile care vor fi sancţionate mai drastic?

 Amenzile pentru şoferi cresc; care sunt neregulile care vor fi sancţionate mai drastic?

Amenzile pentru lipsa rovinietei la autovehicule vor fi majorate de Guvern, după ce proiectul, publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, va fi aprobat de Guvern.
Potrivit proiectului de ordonanţă a Guvernului, care a apărut miercuri pe site-ul Ministerului Transporturilor, amenzile se vor majora de la minimum 250 şi maximum 500 de lei la minimum 260 şi maximum 520 de lei în cazul autotismelor. Tarifele rovinietei pentru autoturisme sunt, în prezent, de 3 euro (şapte zile valabilitate), 7 euro (30 de zile), 13 euro (90 de zile) şi 28 de euro (12 luni). Aceste valori vor fi păstrate şi de acum înainte.
Situaţia se va schimba dramatic în cazul transportatorilor de mărfuri şi persoane, care se vor confrunta în curând cu majorări atât a tarifelor rovinietei, cât şi a amenzilor pentru neplata acestora. Mai exact, pentru transportatorii de persoane se vor majora amenzile, iar pentru cei de mărfuri se vor majora şi tarifele, şi amenzile. Astfel, de la o amendă maximă de 4.500 de lei, se va ajunge la una de 23.000 de lei.
D.R.