Prefectul a cerut două comisii de control, una pentru Cerbul de Aur, alta pentru şcoli şi grădiniţe

Prefectul a cerut două comisii de control, una pentru Cerbul de Aur, alta pentru şcoli şi grădiniţe

Pregătirea Festivalului Cerbul de Aur se face şi în privinţa teraselor şi restaurantelor din zona Pieţei Sfatului. Aşa că prefectul Marian Rasaliu a ordonat, săptămâna trecută, să se constituie o comisie mixtă de verificare a condiţiilor de igienă şi siguranţă a alimentelor în unităţile de alimentaţie publică, pe perioada desfăşurării Festivalului Cerbul de aur 2019. Comisia mixtă este formată din reprezentanţi ai: Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru siguranţa Alimentelor Braşov, Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Comisariatului Judeţean Braşov al Gărzii Naţionale de Mediu.
"În fapt, controalele vor fi desfăşurate în perioada 13-25.08.2019, încă de la începerea lucrărilor de montare şi amenajare a scenei pe care se va desfăşura evenimentul din Piaţa Sfatului. Este de datoria noastră, a autorităţilor, să asigurăm un climat de siguranţă şi calitate atât pentru braşoveni cât şi pentru turişti, având în vedere că Braşovul este unul dintre cele mai vizitate oraşe din România. În nici un caz nu vrem să înregistrăm evenimente neplăcute pe parcursul şederii turiştilor în oraşul nostru", a declarat Marian Rasaliu.
Verificarea şcolilor
Ordinul nr.794/12.08.2019 priveste constituirea unei comisii mixte de control, în perioada 20.08.2019-05.09.2019, la unităţile de învăţământ preuniversitar, în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru deschiderea în bune condiţii a anului şcolar 2019-2020. Comisia mixtă este formată din reprezentanţi ai: Direcţia de Sănătate Publică Braşov, Inspectoratul Școlar Judeţean Braşov, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Țara Bârsei" Braşov, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Braşov şi Instituţia Prefectului judeţul Braşov, alături de reprezentanţi ai autorităţii administraţiei locale din localităţile în care sunt verificate, prin sondaj, unităţile şcolare.
Conform competenţelor de control ale instituţiilor ce fac parte din comisia de verificare, sunt vizate următoarele obiective:
- stadiul pregătirilor localurilor pentru deschiderea anului şcolar 2019-2020 privind finalizarea lucrărilor de reabilitare, reparare/renovare, modernizare, termen estimat pentru finalizare, sume alocate, organizarea activităţii didactice în spaţii improvizate (dacă este cazul)
- stadiul igienizării spaţiilor de învăţământ, igienizarea grupurilor sanitare, igienizarea spaţiilor de depozitare a produselor lactate şi de panificaţie, distribuite în cadrul programului "Laptele şi cornul", precum şi celor de servit masa (dacă este cazul)
- verificarea existenţei şi valabilităţii autorizaţiilor de funcţionare
- verificarea măsurilor dispuse pentru creşterea siguranţei în untăţile de învăţământ şi în zonele adiacente (gard împrejmuitor, camere de supraveghere, sisteme de alarmare, asigurarea pazei etc)
"Condiţiile în care învaţă copiii noştri sunt extrem de importante. De aceea, toată atenţia noastră se îndreaptă către unităţile şcolare. Echipele de control vor pleca săptămâna viitoare pe teren, nu vom putea verifica toate cele 1.530 de corpuri de clădiri în care se desfăşoară activităţi şcolare, ci prin sondaj, mai ales acolo unde se impune", a declarat Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov.
P.I.