Somaţi să se racordeze la canalizare. Proprietarii a 300 de imobile din Braşov şi 2200 din judeţ, anunţaţi că vor fi amendaţi

Somaţi să se racordeze la canalizare. Proprietarii a 300 de imobile din Braşov şi 2200 din judeţ, anunţaţi că vor fi amendaţi

În perioada următoare, 2.500 dintre clienţii Companiei Apa Braşov au obligaţia legală de a se racorda la reţeaua publică de canalizare. Este vorba despre aceia care au încheiat contract doar pentru serviciul de alimentare cu apă şi care locuiesc pe străzi cu reţea de canalizare.

Ei vor fi informaţi că, pe fondul procedurii de infringement cu privire la implementarea necorespunzătoare a Directivei Europene 91/271/CEE referitoare la epurarea apelor uzate, cetăţenii trebuie să se racordeze la reţeaua de canalizare acolo unde aceasta există. În acest sens, în perioada 01 - 30 august, Compania Apa trimite notificări destinate clienţilor din următoarele localităţi: Braşov, Prejmer, Lunca Câlnicului, Hărman, Săcele, Codlea, Ghimbav, Hălchiu, Hoghiz, Homorod, Rupea, Bod şi Sânpetru. Aceştia sunt rugaţi ca, în termen de maximum 5 zile de la data primirii acestei notificări, să sune la 0268/926 (Call Center) sau să scrie pe adresa de e-mail clienti@apabrasov.ro pentru a primi informaţii complete privind racordarea la sistemul public de canalizare.
"Îi informăm pe toţi cei care se află în această situaţie că au obligaţia legală ca, în termen de 90 de zile de la data primirii notificării, să se racordeze la sistemul public de canalizare. Acest lucru se va face prin grija şi pe cheltuiala clienţilor vizaţi. După expirarea acestui termen, Compania Apa are obligaţia de a înştiinţa autorităţile publice locale, ANAR (Apele Române) şi Garda de Mediu cu privire la neconformarea la obligaţiile legale pe care le au aceşti clienţi. Potrivit legislaţiei de mediu în vigoare, amenzile pentru neracordarea la sistemul public de canalizare sunt între 2.000 şi 4.000 de lei. Compania Apa Braşov a realizat în perioada 1995- 2019 ample lucrări necesare extinderii şi modernizării sistemului public de canalizare şi epurare a apelor uzate în aria sa de operare, eforturi care vor fi continuate şi în anii următori, existând deja proiect şi soluţii de finanţare în acest sens", declară Alina Bălătescu, specialistul în Comunicare şi Relaţii Publice al Companiei Apa.

Costuruile racordării sunt estimate, de același reprezentant al furnizorului de servicii, la 2000-4000 lei.

P.I.