O boală necunoscută afectează câinii din Norvegia. 25 de patrupede ar fi murit

O boală necunoscută afectează câinii din Norvegia. 25 de patrupede ar fi murit

O boală misterioasă afectează zeci de câini din Norvegia. Câţiva dintre ei au decedat în ultimele zile după ce au avut aceleaşi simptome, relatează BBC.

Autoritatea norvegiană pentru siguranţa alimentelor a anunţat că până la 40 de câini s-au îmbolnăvit, vomitând şi având diaree, iar câţiva dintre ei au murit.

Primul caz a fost semnalat la un patruped din Oslo, iar de atunci au apărut cazuri în cel puţin 13 oraşe.

Institutul Veterinar nu poate spune cu exactitate dacă cele două bacterii descoperite la autopsii au dus la decesele animalelor de companie.

NRK, postul public de televiziune, a relatat că cel puţin 25 de câini au murit din cauza acestei boli neidentificate până acum. Autorităţile încă nu au confirmat acest număr.

În ţara vecină, Suedia, presa relatează că un câine are aceleaşi simptome, după ce a participat la un spectacol canin din oraşul norvegian Trondheim.

Institutul Veterinar de la Oslo a mai anunţat că, dintre animalele decedate, trei aveau sânge în intestine, dar a exclus ca posibile cauze ale deceselor salmonella sau otrăvirea.

"Încă nu ştim dacă această boală este contagioasă sau este doar un caz de îmbolnăviri în serie", a spus un purtător de cuvânt.

Autorităţile au sfătuit proprietarii de câini să îi ţină în lesă şi să evite contactul cu alte patrupede.

A.C.